Homepage » Actualitate » Ploi şi rafale sau plimbări şi grătare? Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Ploi şi rafale sau plimbări şi grătare? Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Publicat pe 11.05.2015 la 12:57 Actualizat pe 11.05.2015 la 13:11

Chiar dacă ne apropiem de vară, vremea continuă să fie una neprevăzută şi plină de surprize. Temperaturile extreme din ultima perioadă ne-au cam dat de cap, mai ales în ceea ce priveşte alegerea garderobei. Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 11 - 24 mai, pentru toate regiunile din ţară.

Chiar dacă ne apropiem de vară, vremea continuă să fie una neprevăzută şi plină de surprize. Temperaturile extreme din ultima perioadă ne-au cam dat de cap, mai ales în ceea ce priveşte alegerea garderobei. Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 11 - 24 mai, pentru toate regiunile din ţară.

BANAT

În primele trei zile, valorile termice vor creşte treptat, iar în jurul datei de 14 mai vremea va deveni normală pentru această perioadă, cu maxime diurne, în medie regională, de 25 de grade şi minime nocturne de aproximativ 11 grade. Spre sfârşitul primei săptămâni, temperaturile vor scădea, ajungând pe 17 mai sub valorile obişnuite pentru a doua decadă a lunii mai, când se vor înregistra, în medie, maxime de 17...19 grade şi minime de 8...9 grade. Vremea se va menţine răcoroasă şi în prima parte a intervalului 18 – 24 mai, iar ulterior regimul termic se va apropia treptat de normal cu maxime, în medie, de 23...24 de grade şi medii regionale ale minimelor de 10 …11 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare în zilele din intervalul 14 - 20 mai, când, izolat, cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

CRIŞANA

Procesul de încălzire ce se va resimţi la începutul intervalului de prognoză va conduce spre o vreme normal de caldă pentru această perioadă, iar în jurul datei de 14 mai se vor înregistra, în medie regională, temperaturi maxime de 22...23 de grade şi minime de 9...10 grade. Între 15 şi 17 mai, valorile termice vor scădea, astfel că la sfârşitul primei săptămâni de prognoză vor fi medii de 17...18 grade ale temperaturilor maxime şi de 7...8 grade ale minimelor nocturne. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va marca o creştere treptată, spre valori apropiate de cele caracteristice ale perioadei, respectiv se va ajunge la medii de 22...24 de grade în cursul zilelor şi de 9....11 grade, pe parcursul nopţilor.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi ridicată în intervalul 14 - 20 mai, iar în zilele de 15 şi 19 mai local se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

TRANSILVANIA

Valorile termice vor creşte până pe 15 mai, când vremea va deveni normală pentru această perioadă, cu maxime diurne, în medie regională, de 23 de grade şi minime nocturne de aproximativ 9 grade. La sfârşitul primei săptămâni, temperaturile vor scădea, ajungând pe 17 mai sub valorile obişnuite pentru a doua decadă a lunii mai, când se vor înregistra, în medie, maxime de 17 grade şi minime de 6 grade. Deşi ulterior vremea se va încălzi uşor, va fi răcoroasă mai ales în prima parte a săptămânii 18 – 24 mai, iar în ultimele zile se va apropia de normal, cu maxime, în medie, de 22...23 de grade şi medii regionale ale minimelor de 8....9 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare în zilele din intervalul 14 - 19 mai, când izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

MARAMUREŞ

Regimul termic va reveni la normal ca urmare a încălzirii vremii, cu maxime diurne de 20…21 grade şi minime nocturne de aproximativ 9 grade (pe 14 şi 15 mai), însă în primul week-end valorile termice diurne vor scădea, ajungând, în medie regională, la maxime de 17 grade, în timp ce media minimelor va coborî spre 7 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, temperaturile vor creşte treptat, îndeosebi pe parcursul zilelor, astfel încât în cel de-al doilea week-end se vor consemna, în medie, maxime termice de 22...23 de grade şi minime în jur de 9 grade.

Aversele, oricând posibile în intervalul 14 - 20 mai, vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în data de 15 mai, când local se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

MOLDOVA

Intervalul va debuta cu o încălzire, astfel încât, pe 13 - 14 mai, valorile termice vor deveni uşor mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei, media regională a maximelor urmând a fi în jur de 23 de grade, iar a minimelor de 10...11 grade. Între 15 şi 17 mai se va remarca o scădere de temperatură, în medie de 3...4 grade, atât ziua cât şi noaptea. Ulterior, până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni, se vor reveni la valori termice apropiate de mediile multianuale specifice perioadei, respectiv pe 23 – 24 mai vor fi maxime în medie de 21...23 de grade şi o medie regională a minimelor de aproximativ 11 grade.

Probabilitatea de apriţie a ploilor, mai ales sub formă de aversă, însoţite şi de descărcări electrice va fi mai ridicată în jurul datei 16 mai şi în intervalul 18 - 20 mai, când izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

DOBROGEA

Pe fondul unor mici variaţii a temperaturii aerului de la o zi la alta, întreg intervalul de prognoză va fi caracterizat de o vreme apropiată de normalul termic pentru a doua jumătate a lunii mai. Astfel, în prima săptămână se vor înregistra, în medie, maxime de 20...22 de grade şi minime de 11...12 grade. La începutul săptămânii viitoare este probabilă o răcire, astfel că media pe întreaga regiune a temperaturilor maxime şi minime va coborî cu 3...4 grade, iar ulterior se va produce o încălzire treptată a vremii, încât temperaturile vor reveni la normal.

În condiţiile vremii predominant frumoase, probabilitatea de apariţie a fenomenelor asociate instabilităţii atmosferice va fi redusă.

MUNTENIA

În primele trei-patru zile, valorile termice vor creşte treptat, iar în jurul datei de 15 mai vremea va deveni normală pentru această perioadă, cu maxime diurne, în medie regională, de 26 de grade şi minime nocturne de aproximativ 12 grade. La sfârşitul primei săptămâni, temperaturile vor scădea, ajungând sub valorile obişnuite pentru a doua decadă a lunii mai, astfel că, pe 17 mai, se vor înregistra, în medie, maxime de 20 de grade şi minime de 8...9 grade. Vremea se va menţine răcoroasă şi în prima parte a intervalului 18 – 24 mai, iar ulterior regimul termic se va apropia treptat de normal cu maxime, în medie, de 24...25 de grade şi medii ale minimelor de 10 …11 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare în zilele din intervalul 16-20 mai, când local se vor semnala şi descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

OLTENIA

Până pe 15 mai, valorile termice vor creşte treptat, ajungându-se la maxime diurne, în medie, de 25 de grade şi minime nocturne de aproximativ 12 grade, adică valori apropiate de cele normale pentru această perioadă. La sfârşitul primei săptămâni, temperaturile vor scădea, astfel că, pe 17 mai, se vor înregistra, în medie regională, maxime de 19 grade şi minime de 8...9 grade. Vremea se va menţine răcoroasă şi în prima parte a intervalului 18 – 24 mai, iar ulterior regimul termic se va apropia treptat de normal, cu maxime, în medie, de 23...24 de grade şi medii ale minimelor de 10 …11 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare în zilele din intervalul 16-20 mai, când izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

LA MUNTE

Pe fondul unor mici variaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, întreg intervalul de prognoză va fi caracterizat de o vreme apropiată de normalul termic pentru a doua jumătate a lunii mai. Astfel, în prima săptămână se vor înregistra, în medie, maxime de 12...15 grade şi minime de 3...5 grade. La începutul săptămânii viitoare este probabilă o răcire, astfel că media pe întreaga regiune a temperaturilor maxime şi minime va coborî cu 3...4 grade, iar ulterior se va produce o încălzire treptată a vremii, încât temperaturile vor reveni la normal.

Probabilitatea de apariţie a averselor şi descărcărilor electrice, oricând posibile în intervalul 14 - 22 mai, va fi mai ridicată în jurul datei de16 mai, când local se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

A.M.

Citeste si:

Alertă de taifun în Japonia! Vor exista ploi abundente, vânturi puternice și valuri mari în regiune

Un avion a aterizat de urgenţă, din cauza unui motiv incredibil

În articolul
Ploi şi rafale sau plimbări şi grătare? Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Tzancă Uraganu a reprogramat botezul fiului său. Când va avea loc evenimentul: „A fost foarte greu...”
Showbiz intern • la 18:20
Tzancă Uraganu a reprogramat botezul fiului său. Când va avea loc evenimentul: „A fost foarte greu...”
  • Tzancă Uraganu a reprogramat botezul fiului său
  • Când va avea loc evenimentul
Cum a explicat tânărul din Sibiu, acuzat că și-a ucis iubita, gestul șocant. Presupusul criminal nu ar fi fost drogat în ziua în care a omorât-o pe Florentina
Stiri interne • la 17:45
Cum a explicat tânărul din Sibiu, acuzat că și-a ucis iubita, gestul șocant. Presupusul criminal nu ar fi fost drogat în ziua în care a omorât-o pe Florentina
  • Cum a explicat tânărul din Sibiu, acuzat că și-a ucis iubita, gestul șocant
  • Presupusul criminal nu ar fi fost drogat în ziua în care a omorât-o pe Florentina
Doliu în lumea sportului românesc. Un fost campion național la volei și antrenor a murit la 56 de ani
Stiri interne • la 17:16
Doliu în lumea sportului românesc. Un fost campion național la volei și antrenor a murit la 56 de ani
  • Doliu în lumea sportului românesc
  • Un fost campion național la volei și antrenor a murit la 56 de ani
Care sunt cele mai inteligente rase de câini. Cum arată topul
Beauty & Lifestyle • la 16:50
Care sunt cele mai inteligente rase de câini. Cum arată topul
  • Top cei mai inteligenți câini
  • Care sunt rasele
Vlăduța Lupău, pe ultima sută de metri cu sarcina. Când urmează să devină mamă pentru a doua oară: „Abia așteptăm să te cunoaștem” / FOTO
Showbiz intern • la 16:47
Vlăduța Lupău, pe ultima sută de metri cu sarcina. Când urmează să devină mamă pentru a doua oară: „Abia așteptăm să te cunoaștem” / FOTO
  • Vlăduța Lupău, pe ultima sută de metri cu sarcina
  • Când urmează să devină mamă pentru a doua oară
Doi oameni au murit, iar cinci sunt dispăruți după un accident pe Dunăre! O navă de croazieră s-a ciocnit de o barcă cu motor
Stiri internationale • la 16:31
Doi oameni au murit, iar cinci sunt dispăruți după un accident pe Dunăre! O navă de croazieră s-a ciocnit de o barcă cu motor
  • Doi morți și cinci dispăruți, după un accident pe Dunăre
  • O navă de croazieră și o barcă cu motor s-au ciocnit
Vezi toate știrile noi
Recomandări
A transformat o dubă într-o locuinţă de lux, cu o investiţie de 140.000$. Cu cât vinde acum casa pe roţi
recomandare pe observatornews.ro
A transformat o dubă într-o locuinţă de lux, cu o investiţie de 140.000$. Cu cât vinde acum casa pe roţi
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
recomandare pe as.ro
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Doamne ferește! Ce tragedie! A murit Marian Stan!
Romania TV
Doamne ferește! Ce tragedie! A murit Marian Stan!
Este jale mare în clanul Corduneanu. Ce face Beleaua Adrian după moartea liderului
Romania TV
Este jale mare în clanul Corduneanu. Ce face Beleaua Adrian după moartea liderului
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer român pentru plinul la maşină
recomandare pe antena3.ro
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer român pentru plinul la maşină
Semne care indică o lipsă de Omega-3. Care sunt semnalele transmise de organism și ce afecțiuni se pot dezvolta
recomandare pe antena3.ro
Semne care indică o lipsă de Omega-3. Care sunt semnalele transmise de organism și ce afecțiuni se pot dezvolta
Trucul care te ajută să ai un păr puternic și strălucitor. Ce trebuie să faci înainte de a aplica șampon
recomandare pe antena3.ro
Trucul care te ajută să ai un păr puternic și strălucitor. Ce trebuie să faci înainte de a aplica șampon
Așa arăta Gabriela Firea în tinerețe. 100% nu o recunoști când dansa din buric
recomandare pe playtech.ro
Așa arăta Gabriela Firea în tinerețe. 100% nu o recunoști când dansa din buric
Nicoleta Luciu, prinsă în fapt după anunțul despre DIVORȚ! A arătat TOT când credea că nu o vede nimeni
recomandare pe playtech.ro
Nicoleta Luciu, prinsă în fapt după anunțul despre DIVORȚ! A arătat TOT când credea că nu o vede nimeni
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
recomandare pe redactia.ro
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
recomandare pe redactia.ro
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
recomandare pe ProSport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
Cum se simte marele actor? Monica Pop a dezvăluit care este situația cu Florin Piersic
recomandare pe bzi.ro
Cum se simte marele actor? Monica Pop a dezvăluit care este situația cu Florin Piersic
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
Categoria de români care va primi 10.000 de lei GRATIS!
recomandare pe dailybusiness.ro
Categoria de români care va primi 10.000 de lei GRATIS!
Greșeala din trafic care te poate costa 55.000 de euro! Ce trebuie să NU faci!
recomandare pe dailybusiness.ro
Greșeala din trafic care te poate costa 55.000 de euro! Ce trebuie să NU faci!
4 zodii citesc gândurile. Pe acești oameni nu îi poți minți
recomandare pe Jurnalul.ro
4 zodii citesc gândurile. Pe acești oameni nu îi poți minți
Mireasa sezonul 9. Imagini cu plecarea Nataliei. Trei concurenți au refuzat să își ia rămas bun de la ea
recomandare pe a1.ro
Mireasa sezonul 9. Imagini cu plecarea Nataliei. Trei concurenți au refuzat să își ia rămas bun de la ea
Close