Prăjitură cu doar 3 ingrediente pe care toată lumea le care în casă. Rețeta care îți va salva din timp
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 29.08.2022 la 16:02
Actualizat pe 29.08.2022 la 16:02
Una dintre bucuriile cele mai mari după o zi aglomerată la muncă este să se bucuri de o prăjitură gătită în câteva minute. Ca să îți poți satisface această plăcere, noi îți prezentăm o rețetă simplă, care se face repede și cu doar câteva îngrediente.
- Prajitură cu caramel și biscuiți
- Se face în câteva minute și gustul este senzațional
Prăjiturile sunt cele mai costisitoare când vine vorba de timpul alocat gătitului. Fie ca ți-e poftă de ceva dulce, sau vrei să îți surprinzi familia și prietenii cu ceva mai special, o prăjiură este mereu o idee bună.
Prăjitura cu biscuiți și caramel făcută în câteva minute
Una dintre prăjiturile care îți va salva mult timp și îi va încânta pe toți cu un gust delicios, este gogoașa cu caramel. Aceasta se prepară foarte repede și ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază, pe care sigur le ai în bucătărie. Haideți să vedem de ce avem nevoie și cum se prepară.
Cum se prepară și de ce ai nevoie
Ingrediente
Pentru blat:
- Câțiva picuri de esență de vanilie
- 6 ouă
- 1 l de lapte
- 250 gr de zahăr
- 200 gr de biscuiți uscați
Pentru caramel:
- 45 grame de apă
- 4 lingurițe de zahăr
Mod de preparare
Pentru început, vei avea nevoie de un blender, în care vei pune biscuiții și ouăle. Se adaugă apoi laptele, zahărul și esența de vanilie, care se mixează toate împreună, până obținem un amestec fără cocoloașe. Pasul următor este să turnăm într-o tigaie 45 grame de apă și zahăr și îl lăsăm să se dizolve. După ce se dizolvă, îl turnăm într-o formă de gogoașă, peste care turnăm aluatul gătit la blender. Formele se depozitează într-o tavă, în care se pune apă la temperatura camerei. Se acoperă formele cu folie de aluminiu și se bagă la cuptorul preîncălzit, unde se lasă pentru 60 de minute, la 170 de grade. După ce este gata, se scoate din cuptor, se lasă la răcit și se acoperă cu folie alimentară, apoi se bagă la firider timp de câteva ore.
După ce a stat suficient în frigider, se dă folia jos și forma se pune într-o oală cu apă clocotită, ca să putem scoate prăjitura din formă. Aceasta se așează cu capul în jos pe farfurie, lăsând caramelul să curgă.