Probioticele sunt benefice pentru organism?! Ce spun specialiștii despre acest tip de pastile
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 02.04.2023 la 20:37
Actualizat pe 02.04.2023 la 20:37
Probioticele sunt un subiect controversat în România și i-au împărțit pe oameni în două tabere, pro și contra. Ei bine, specialiștii au spus dacă sunt sau nu benefice pentru organism, dar și cu ce pericol ar putea să vină, pentru sănătatea oamenilor.
- Cât de benefice sunt probioticele pentru organism
- Specialiștii au dat verdictul
Multă lume se întreabă dacă ar trebui sau nu să ia probiotice, însă părerile sunt împărțite, la fel ca și în cazul antibioticelor. Din acest motiv, specialiștii au dat verdictul oficial și au spus în ce condiții ar trebui să apelăm la acest tip de pastile, dar și la ce pericol ne supunem atunci când le consumăm. Nu toată lumea știa aceste detalii importante.
Cât de benefice sunt probioticele pentru organismul oamenilor
Guvernul se pregătește să ia decizii importante în ceea ce privește eliberarea antibioticelor din farmacii, iar acest lucru îi duce pe oameni cu gândul la probiotice. Ei bine, ideea de a consuma bacterii benefice pentru organism îi sperie pe oameni, astfel că specialiștii au venit cu instrucțiuni clare despre ceea ce presupune acest lucru.
De asemenea, dacă nu sunt consumate corespunzător, ar putea să fie chiar și un pericol pentru sistemul digestiv al oamenilor. Studiile arată că probioticele pot să afecteze echilibrul bacteriilor din intenstine, astfel că oamenii ar trebui să găsească alte alternative, prin care să își asigure același aport de care au nevoie.
”Am ajuns să luăm probioticele de la magazin, ca și cum am cumpăra alimentele de uz curent, însă nu este bine. Sunt alimente pe care le găsim constant în supermarket sau la piață. Mâncarea sănătoasă este, de fapt, cea pe care o mâncau părinții și bunicii noștri”, a declarat medicul Dana Dobrescu, la Antena 3 CNN.
Ce alte alernative au oamenii
Specialiștii sunt de părere că oamenii ar trebui să își asigure echilibrul digestiv prin fructe și legume, decât să recurgă la probiotice. Acestea se găsesc în alimente simple, de la magazin, pe care poate să și le cumpere origine. În acest fel, sistemul digestiv nu va mai fi afectat de problemele cu care vin la pachet probioticele.
”Trebuie să ne întoarcem la mâncarea sănătoasă. Cu cât mâncăm mai multe fructe și legume, cu atât ne asigurăm sănătatea bacteriilor din tractul digestiv. Dacă suntem sănătoși, putem să asimilăm tot ce ne trebuie din fructe și legume.
În contextul probioticelor, mâncarea sănătoasă înseamnă fructe cu un conținut de fibră și legume cu amidon rezistent, precum lintea, fasolea, cartofii fierți, citricele, merele sau merișoarele.”, a mai spus medicul.