Homepage » Actualitate » PROGNOZA METEO pe două săptămâni! Se anunţă vreme temperaturi scăzute şi vreme rea

PROGNOZA METEO pe două săptămâni! Se anunţă vreme temperaturi scăzute şi vreme rea

Publicat pe 18.09.2017 la 15:40 Actualizat pe 18.09.2017 la 15:54

Din păcate, vremea în România s va înrăutăţi, iar ploile şi temperaturile reci îşi vor face simţită prezenţa. Iată cum va fi vremea în perioada 18 septembrie - 1 octombrie 2017.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni! Se anunţă vreme temperaturi scăzute şi vreme rea

PROGNOZA METEO pe două săptămâni! Se anunţă vreme temperaturi scăzute şi vreme rea

pixabay

Din păcate, vremea în România s va înrăutăţi, iar ploile şi temperaturile reci îşi vor face simţită prezenţa. Iată cum va fi vremea în perioada 18 septembrie - 1 octombrie 2017.

BANAT
În prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile vor fi în scădere față de cele din săptămâna trecută, urmând a se situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an, iar în zilele de 21 și 22 septembrie caracterizând vremea ca răcoroasă.
Astfel valorile medii diurne vor scădea de la 25...27 de grade în 19 septembrie la 16...18 grade în zilele de 21 și 22 ale lunii curente. Minimele nocturne nu vor avea variații la fel de importante, menținându-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 9...14 grade. Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din cea de-a doua săptămână ușor peste normele sfârșitului de septembrie, cu 22...25 de grade ziua și 10...12 grade noaptea, în medie regională.
În intervalul 20-22 septembrie vor fi averse pe arii extinse și local mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere spre sfârșitul lunii.

CRIŞANA
În prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile - în scădere față de săptămâna trecută - se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an, iar în zilele de 21 și 22 septembrie vor caracteriza vremea ca răcoroasă. Astfel valorile medii diurne vor scădea de la 24...26 de grade în 19 septembrie la 15...17 grade în zilele de 21 și 22 ale lunii curente. Minimele nocturne nu vor avea variații la fel de importante, menținându-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 8...13 grade. Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în marea parte din timp peste normele sfârșitului de septembrie, cu 21...24 de grade ziua și 9...12 grade noaptea, în medie regională.
În intervalul 20-22 septembrie ploile se vor semnala pe arii extinse și local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere spre sfârșitul lunii.

TRANSILVANIA
Vremea, ușor mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an în primele zile, se va răcori apreciabil din 21 septembrie, astfel că mediile valorilor termice diurne vor scădea de la 20...24 de grade spre valori de 14...16 grade. Temperaturile minime vor oscila în jurul mediilor climatologice și vor fi de 8...12 grade, exceptând diminețile de 19 septembrie și perioada 22-24 septembrie când va fi răcoare cu minime de 5...8 grade, mediat pe regiune.
Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârșitului de septembrie, cu 19...22 de grade ziua și 6...10 grade noaptea, în medie.
În intervalul 19-22 septembrie ploile se vor semnala pe arii extinse și local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere spre sfârșitul lunii.

MARAMUREŞ
În prima parte a intervalului de referință, temperaturile se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an, iar în zilele de 21 și 22 septembrie vor caracteriza vremea ca răcoroasă. Astfel, valorile medii diurne vor scădea de la 22...24 de la început spre 15...18 grade în perioada 21-23 septembrie. Minimele nocturne nu vor avea variații la fel de importante, menținându-se ușor peste cele climatologic specifice, cu valori de 9...12 grade. Apoi, din data de 24 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în majoritatea zilelor din cea de-a doua săptămână ușor peste normele sfârșitului de septembrie, cu 22...24 de grade ziua și 9...11 grade noaptea, în medie regională.
Estimările prognostice indică o probabilitatea ridicată de ploaie în mare parte a perioadei celor două săptămâni, dar pentru zilele de 20, 21 și 22 septembrie acestea vor fi mai însemnate cantitativ.

MOLDOVA
În prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile se vor situa în general peste cele normale pentru această perioadă din an, iar în zilele de 21, 22 și 23 septembrie vremea va deveni răcoroasă. Astfel valorile medii diurne vor scădea de la 24...26 de grade în 19 septembrie la 15...17 grade în zilele de 21, 22 și 23 ale lunii curente. Minimele nocturne nu vor avea variații la fel de importante, menținându-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 8...14 grade. Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârșitului de septembrie, cu 21...23 de grade ziua și 6...10 grade noaptea, în medie regională.
În intervalul 19 - 22 septembrie ploile se vor semnala pe arii relativ extinse și local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere spre sfârșitul lunii.

DOBROGEA
Intervalul de referință va debuta cu o vreme mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an, maximele urmând a se situa, în medie, între 24 și 28 de grade, iar minimele între 16 și 18 grade. Sfârșitul primei săptămâni va fi caracterizat de o vreme mai răcoroasă,cu temperaturi ziua de 21...23 de grade și noaptea de 12...15 grade. Apoi, este estimată o creștere ușoară a temperaturilor, astfel că cele maxime vor fi de 23...26 de grade, iar cele minime de 14...16 grade, în medie regională.
În intervalele 20-22 și 26-29 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare și local cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

MUNTENIA
Primele zile ale intervalului de referință vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an, maximele termice urmând a se situa, în medie, între 27 și 30 de grade, iar minimele între 13 și 17 grade. Apoi temperaturile vor scădea, vremea devenind relativ răcoroasă între 21 și 23 septembrie când sunt de așteptat valori mediate regional de 20...24 de grade ziua și 10...14 grade noaptea. O creștere de temperatură este estimată din 25 septembrie, astfel că pentru cea de-a doua săptămână valorile să se situeze în jurul sau chiar peste cele normale în această perioadă din an.
În intervalele 19-22 și 26-28 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare și local pot fi și cantități de apă însemnate.

OLTENIA
La începutul intervalului vremea va fi mai caldă decât normal în această perioadă din an, cu maxime termice, în medie, între 25 și 29 de grade și minime între 13 și 17 grade. Apoi temperaturile vor scădea, vremea devenind relativ răcoroasă în 21 și 22 septembrie când sunt de așteptat valori mediate regional de 19...21 de grade ziua și 9...13 grade noaptea. O creștere de temperatură este estimată din 25 septembrie, astfel că pentru cea de-a doua săptămână valorile să se situeze în jurul sau chiar peste cele normale în această perioadă din an.
În intervalele 19-22 și 26-28 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare și local pot fi și cantități de apă mai însemnate.

LA MUNTE
După un debut de săptămână cu vreme relativ caldă, temperaturile vor fi în scădere accentuată astfel că în intervalul 21-23 septembrie vremea va deveni răcoroasă, cu temperaturi maxime de 5...10 grade și minime de 1...4 grade, în medie. Apoi vremea se va încălzi ușor și treptat, fiind estimate temperaturi în general peste cele normale la sfârșitul lunii septembrie, valori medii diurne de 8...16 grade și nocturne de 3...6 grade
În intervalul 19-22 septembrie va ploua pe spații extinse și local vor fi cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi din nou ridicată în perioada 27-29 septembrie.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.

S.O.

În articolul
PROGNOZA METEO pe două săptămâni! Se anunţă vreme temperaturi scăzute şi vreme rea
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Star Matinal. Anda Adam și Yosef Mohaci, pregătiri pentru nuntă! Când va avea loc evenimentul. Cei doi își mai doresc un copil / VIDEO
Emisiuni TV • la 12:18
Star Matinal. Anda Adam și Yosef Mohaci, pregătiri pentru nuntă! Când va avea loc evenimentul. Cei doi își mai doresc un copil / VIDEO
  • Anda Adam și Yosef Mohaci se pregătesc de nuntă
  • Cei doi își doresc să devină părinți pentru a doua oară
Moment incredibil în Costinești! Celebrul Offset a cumpărat Taco alături de fani. Imagini cu fostul soț al lui Cardi B în mulțimea de români / VIDEO
Showbiz international • la 11:55
Moment incredibil în Costinești! Celebrul Offset a cumpărat Taco alături de fani. Imagini cu fostul soț al lui Cardi B în mulțimea de români / VIDEO
  • Offset a cântat aseară în Costinești
  • Gestul incredibil pe care l-a făcut după concert
Star Matinal. CRBL, primul Paște după divorțul de Elena. Cum va petrece artistul: „De obicei...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 11:26
Star Matinal. CRBL, primul Paște după divorțul de Elena. Cum va petrece artistul: „De obicei...” / VIDEO
  • Primul Paște al lui CRBL după divorțul de Elena
  • Ce va face cântărețul de sărbători
Un român a devenit eroul unei femei, în Italia. Adolescentul a fost premiat de președintele țării, după ce i-a salvat viața acesteia
Stiri internationale • la 11:22
Un român a devenit eroul unei femei, în Italia. Adolescentul a fost premiat de președintele țării, după ce i-a salvat viața acesteia
  • Un român de 15 ani a fost onorat de președintele Italiei
  • Băiatul i-a salvat viața unei femei și a devenit eroul ei
Locul din România care te va face să te simți ca în munții Alpi. Unde poți să îți petreci minivacanța de 1 Mai cu doar 500 lei / FOTO
Stiri interne • la 10:53
Locul din România care te va face să te simți ca în munții Alpi. Unde poți să îți petreci minivacanța de 1 Mai cu doar 500 lei / FOTO
  • Locul din România pe care poți să îl vizitezi dacă vrei să te simți în munții Alpi
  • Are o priveliște fabuloasă
Rețetă de ghiveci de post. Un preparat gustos și sănătos
Retete • la 10:51
Rețetă de ghiveci de post. Un preparat gustos și sănătos
  • Rețetă de ghiveci de post
  • De ce ingrediente ai nevoie
  • Care este modul de preparare
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
recomandare pe observatornews.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
recomandare pe as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
recomandare pe antena3.ro
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România! Angajații care vor beneficia de bani în plus
recomandare pe antena3.ro
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România! Angajații care vor beneficia de bani în plus
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Sunt vești excelente pentru 5 milioane de pensionari
recomandare pe dailybusiness.ro
Sunt vești excelente pentru 5 milioane de pensionari
Îți faci planuri pentru Paște? ANM anunță cum va fi vremea până pe 5 mai
recomandare pe dailybusiness.ro
Îți faci planuri pentru Paște? ANM anunță cum va fi vremea până pe 5 mai
Răscoală în mai multe sate brașovene. Cea mai mare groapă de gunoi a Europei va fi lângă „Yellowstone de România”. 70 de tone de deșeuri vor fi aduse zilnic într-un „paradis verde”
recomandare pe Jurnalul.ro
Răscoală în mai multe sate brașovene. Cea mai mare groapă de gunoi a Europei va fi lângă „Yellowstone de România”. 70 de tone de deșeuri vor fi aduse zilnic într-un „paradis verde”
Unde s-a refugiat Alex Militaru după despărțirea de Carmen Grebenișan. Anunțul lui, deși spunea că nu se pune problema de divorț
recomandare pe a1.ro
Unde s-a refugiat Alex Militaru după despărțirea de Carmen Grebenișan. Anunțul lui, deși spunea că nu se pune problema de divorț
Close