Rețetă de chec pufos cu caise. Un desert delicios și simplu de preparat
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 27.11.2022 la 17:57
Actualizat pe 27.11.2022 la 17:58
Un chec foarte ușor de făcut, care poate fi adaptat și pentru perioada de iarnă, este cel cu caise. Este un desert pufos și delicios, ce se prepară imediat, în câțiva pași simpli. Rețeta de mai jos este tot ce ai nevoie pentru a prepara și tu un chec pufos cu caise de care se vor bucura cei dragi.
- Chec pufos cu caise
- O rețetă bună pentru începători
Un chec pufos cu caise este varianta perfectă pentru zilele în care vrei să faci ceva dulce la cuptor, dar nu ai timp prea mult la dispoziție. Poți folosi și caise din compot pentru această rețetă, iar rezultatul nu va fi dezamăgitor niciodată.
Rețetă de chec pufos cu caise
Ingrediente
- 2 ouă
- 150 gr zahăr
- esență vanilie
- 70 ml ulei
- 150 gr iaurt natural sau de caise
- 250 gr făină
- o linguriță praf de copt
- 350 gr caise
-o lingură făină
- o lingură cacao
- zahpr pudră pentru ornat
Mod de preparare
Prima dată se mixează albușurile până se fac spumă și se adaugă apoi gălbenușurile, zahărul, vanilia și se amestecă. Apoi, se adaugă uleiul și iaurtul.
Toate se amestecă foarte bine și apoi se pune făina cu praful de copt și se amestecă din nou cu o paletă. 250 gr de caise se taie cubulețe și se amestecă cu o lingură de făină. Caisele rămase se taie feliuțe.
Caisele tăiate cubulețe se pun peste compoziția de chec și se amestecă ușor. La final, într-o tavă cu dimensiunea de 34/10 centimetri, tapetată cu hârtie de copt, se pune compoziția de chec, din care se opresc câteva linguri, care se mixează cu o lingură de cacao, ca apoi să se pună pe deasupra.
Peste compoziția cu cacao se pun și feliuțele de caise. Checul se coace la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute. După ce trece testul scobitorii, checul cu caise este gata și poate fi lăsat la răcit. Se pudrează cu zahăr și poate fi feliat pentru servire.
Citește și: Ingredientul secret pentru cel mai bun chec. Așa va fi mai pufos și aromat