Rețetă de clătite umplute cu brânză de oaie și ceapă. Preparat simplu și delicios
De Razvan Paltin.
Publicat pe 15.05.2022 la 13:39
Actualizat pe 15.05.2022 la 13:39
Dacă vrei să îți surprinzi familia cu un preparat delicios și ușor de făcut, atunci clătitele umplute cu brânză de oaie și ceapă verde sunt ideale. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cât de simplu se prepară.
- De ce ingrediente ai nevoie pentru clătitele cu brânză de oaie și ceapă
- Mod simplu de preparare
E perioada în care ceapa verde și brânza de oaie ar trebui să nu-ți lipsească din casă, iar în afara faptului că le poți folosi în diverse combinații, iată că astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de clătită cu brânză de oaie și ceapă, foarte ușor de făcut.
Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 200 de grame de făină
- 2 ouă
- un praf de sare
- 300 ml de lapte
- apă minerală
- 1-2 linguri de ulei
- 2 legătură de ceapă
- 100 de grame de brânză de oaie, puțin sărată
- 3-4 felii de șuncă
- o linguriță de sos de soia
Mod de preparare pentru rețeta de clătite cu ceapă verde și brânză de oaie
Mai înainte de toate vei amesteca făina cu ouăle, cu laptele și cu apa minerală, după care adaugi sarea și cele două linguri de ulei până când vei obține un aluat de consistența unei smântâni.
Separat, vei curăța ceapa verde și o tăi în bucăți. Zdrobești brânza cu furculița și tai în feliuțe subțiri și șunca.
Vei pune o lingură de ulei într-o tigaie, după care adaugi ceapa și o lași să se călească. Adaugi și sosul de soia și mai lași compoziția pe foc până când se va înmuia. Pui ulterior și feliile de șuncă și le mai lași câteva minute pe foc pentru ca aromele să se combine. La final vei pune și bucățile de brânză de oaie și amesteci.
În acest timp ne vom ocupa și de aluat, astfel vom face clătite din compoziția de mai devreme. După ce ai luat clătite le vei umple cu amestecul de ceapă și de brânză de oaie.
Clătitele cu brânză de oaie și ceapă le poți servi fie imediat calde, fie reci, căci sunt bune în ambele variante.
Citește și: Cornulețe cu unt și gem. O rețetă pentru un desert fraged