Rețetă de doradă la cuptor cu legume, gătită de Horia Manea, la Meniu de vedetă

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 23.10.2025 la 15:58
Actualizat pe 23.10.2025 la 15:58
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, chiftele din zucchini și cheddar, un fel principal, doradă la cuptor cu legume, şi un desert, clătită olandeză la cuptor.
- Horia Manea a prezentat trei rețete delicioase la Meniu de vedetă
- Cum gătești doradă la cuptor cu legume
Chiftele din zucchini și cheddar
- 2 zucchini
- 1 ou
- 25 g făină
- 50 g parmezan
- 100 g cheddar
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Se amestecă zucchiniul ras, un ou, făina și parmezanul. Din aluatul rezultat, se formează chiftelele în interiorul cărora se introduc bucățele de cheddar. Se prăjesc pe fiecare parte, în ulei de măsline.
Doradă la cuptor cu legume
- 2 dorade
- 200 g sparanghel
- 1 ceapă roșie
- 1 ceapă galbenă
- 300 g roșii cherry
- 50 g măsline fără sâmburi
- 20 g capere
- 3 căței de usturoi
- 1 lămâie
- Ulei de măsline
- Boia dulce
- Sare
- Piper
Peștele se introduce la cuptor, în ulei de măsline, alături de roșiile cherry, ceapa roșie, usturoiul, caperele, feliile de lămâie și sparanghelul. Se condimentează cu sare, piper, boia dulce, și se introduce la 190 de grade, pentru 25 de minute.
Clătită olandeză la cuptor
- 100 g afine
- Coajă de lămâie
- 20 g zahăr
- 3 ouă
- 100 ml lapte
- 60 g făină
- 5 g esență de vanilie
- 10 g zahăr vanilat
- 20 g unt
Se pregătește aluatul, amestecând ouăle, esența de vanilie, zahărul, laptele și făina. Între timp, afinele se amestecă împreună cu zahărul și coaja de lămâie. Alutaul se toarnă în unt, într-o tigaie încinsă, peste care se adaugă afinele. Tigaia se introduce la cuptor, pentru 15-17 minute, la 220 de grade.