Rețetă de foi cu miere coapte pe dosul tăvii. Secretul pentru un preparat ca la carte
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 13.03.2023 la 13:40
Actualizat pe 13.03.2023 la 13:40
Vă mai amintiți gustoasele prăjituri făcute de bunicile noastre? Ei bine, o să vă prezentăm astăzi o rețetă de foi cu miere coapte pe dosul tăvii, care pot fi umplute cu orice cremă, în funcție de preferințe. Care e secretul pentru un preparat ca la carte.
- Rețetă de foi cu miere coapte pe dosul tăvii
- Secretul pentru un preparat ca la carte
Sărbătorile Pascale sunt tot mai aproape, și multe dintre gospodine se gândesc deja cu ce preparate să își încânte invitații care le vor trece pragul când va fi sărbătorită Învierea Domnului. Rețetă de foi cu miere coapte pe dosul tăvii. Pot fi umplute cu orice cremă, în funcție de preferințele fiecăruia.
Rețetă de foi cu miere coapte pe dosul tăvii
Deși la prima vedere poate părea destul de complicat să coci multe foi pe dosul tăvii, te asigurăm că rezultatul final va fi unul pe măsură și vei vedea că a meritat tot efortul.Dacă vă doriți să faceți foi cu miere coapte pe dosul tăvii, iată de ce ingrediente aveți nevoie:
Ingrediente:
- 900 grame de făină
- 250 grame de zahăr tos
- 200 grame de miere
- 1 plic de zahăr vanilat
- coaja rasă de la o jumătate portocală
- 1 lingură de bicarbonat de sodiu
- 120 grame unt cu 80% grăsime
- 100 ml lapte rece
- 2 ouă întregi
Mod de preparare:
- în primă fază, se ia o crăticioară și se pune pe aragaz, cu mierea, scorțișoara și zahărul. Se amestecă ingredientele până când amestecul devine omogen și se obține un sos consistent. Apoi, compoziția obținută se lasă la răcit.
- într-un alt vas, se amestecă ouăle cu un praf de sare, iar într-un pahar, bicarbonatul cu oțetul.
- făina se cerne într-un bol și se creează o adâncitură în interiorul ei, iar acolo se pune sosul de miere, ouăle amestecate și bicarbonatul stins în oțet. Amestecăm bine aceste ingrediente, încorporând și făina din bol.
- se adaugă apoi laptele, dar atât cât să rezulte un aluat compact, care se împarte apoi în părți egale.
- se întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară de dimensiunile tăvii, pe masa presărată cu făină. Când e gata, cu ajutorul sucitorului de aluaturi, se transferă foaia pe dosul tăvii tapetată cu hârtie de copt. Foile de aluat se înțeapă din loc în loc cu o furculiță, pentru a se coace uniform.
- odată coapte, acestea se vor așeza una peste alta și este indicat să le lăsațo să se răcească înainte de a le umple cu cremă.
Citește și: Rețetă de supă cremă de cartof dulce. Un preparat gustos pentru post