Rețeta de ghiveci cu legume a lui chef Horia Manea. Mâncarea delicioasă care se prepară într-un timp scurt

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 08.05.2025 la 13:49
Actualizat pe 08.05.2025 la 13:49
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, cartofi acordeon cu usturoi, un fel principal, ghiveci, şi un desert, blondie cu îngheţată de vanilie.
- Rețeta de ghiveci cu legume a lui chef Horia Manea
- Mâncarea delicioasă care se prepară într-un timp scurt
Cartofi acordeon cu usturoi
- Cartofi mici – 1 kg
- Usturoi -2 buc.
- Ulei măsline – 50 ml.
- Sare – 8 gr.
- Piper – 10 gr.
- Unt – 100 gr.
- Pătrunjel – 1 legatură
Cartofii se crestează în stil acordeon. Se ung cu ulei de măsline din belşug, se condimentează cu boia dulce, sare şi piper. Alături, se adaugă şi usturoi în folie de aluminiu, condimentat cu sare, piper şi ulei de măsline. Se introduc la cuptor la 200 de grade, pentru 20-25 de minute. Se pregăteşte şi sosul, amestecând usturoiul copt, unt, pătrunjel, sare, piper şi boia dulce. Cartofii se servesc alături de sos.
Ghiveci
- Ceapă – 3 buc.
- Roşii – 3 buc
- Ulei
- Sare
- Piper
- Varză – 200 gr.
- Morcov – 1 buc.
- Rădacină de pătrunjel – 1 buc.
- Ţelină – o jumatate
- Bame – 100 gr.
- Mazăre – 100 gr.
- Fasole verde – 100 gr.
- Dovlecel – 1 buc.
- Vânătă – 1 buc.
- Ardei gras – 1 buc.
- Cartofi – 3 buc.
Se prăjesc, pe rând, vinetele, ardeiul, dovlecelul, ţelina, păstârnacul, cartofii, morcovii, ceapa şi roşiile. Se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă sosul de roşii şi se lasă la fiert pentru 15 minute. La final, se adaugă mazărea, fasolea şi legumele prăjite anterior. Se presară pătrunjel.
Blondie cu îngheţată de vanilie
- Unt – 100 gr.
- Zahăr – 150 gr.
- Ou – 1 buc
- Esenţă de vanilie – 10 ml.
- Făină – 120 gr.
- Sare
- Ciocolată albă – 100 gr.
- Nuci – 75 gr
- Îngheţată de vanilie
Se amestecă untul, zahărul, esenţa de vanilie, oul. Ulterior, se încorporează făina. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu unt şi făină. Se adaugă bucăţi de ciocolată albă. Tava se introduce la cuptor pentru 20 de minute, la 170 de grade. Blondie-ul se serveşte alături de îngheţata favorită, nuci şi frişcă.