Rețetă de peşte cu cartofi şi sos tartar. Secretul lui Horia Manea pentru un preparat savuros

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 07.10.2025 la 14:56
Actualizat pe 07.10.2025 la 14:56
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, pâine cu unt, usturoi şi mozzarella, un fel principal, peşte cu cartofi şi sos tartar, şi un desert, biluţe cu scorţişoară şi iaurt grecesc.
- Rețetă de pește cu cartofi și sos tartar
- Cum gătește Horia Manea acest preparat
Pâine cu unt, usturoi şi mozzarella
- 1 baghetă
- 1 căpăţână usturoi
- 125 g mozzarella
- 120 g unt
- 50 g parmezan
- 1 legătură pătrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Usturoiul se introduce în ulei de măsline şi se lasă la cuptor la 220 de grade, pentru 10 minute.
Apoi, usturoiul se amestecă împreună cu untul şi pătrunjelul. Feliile de pâine se ung cu sosul rezultat şi se introduc la cuptor pentru 2 minute. Ulterior, se presară parmezan şi mozzarella şi se lasă la cuptor până când cele două se topesc.
Peşte cu cartofi şi sos tartar
- 500 g peşte alb
- 120 g făină
- 30 g amidon
- 5 g praf de copt
- Fulgi de chilli
- 240 mlapă minerală rece
- 3-4 cartofi
- 60 g maioneză
- 1 castravete murat
- 5 g muştar
- 10 ml suc de lămâie
- 1 legătură pătrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se amestecă apa minerală rece împreună cu făina, amidonul, praful de copt şi un praf de sare. Peştele se trece prin făină şi prin compoziţia rezultată şi se prăjeşte. Între timp, se pregăteşte sosul tartar, amestecând maioneză, muştar, fulgi de chilli, zeamă de lămâie, zeamă de la castraveţii muraţi, castraveţi muraţi, sare şi piper. Apoi, se păjesc cartofii, fierţi anterior, în ulei încins. Peştele se serveşte alături de sos şi cartofi.
Biluţe cu scorţişoară şi iaurt grecesc
- 150 g iaurt grecesc
- 150 g făină
- 20 g unt
- 40 g zahăr
- 15 g zahăr brun
- 10 g scorţişoară
- 20 g zahăr pudră
- 10 ml lapte
Se amestecă iaurtul grecesc împreună cu făina. Aluatul de frământă şi se formează biluţele. Biluţele se mută într-o tavă pentru cuptor, se adaugă untul, zahărul brun, zahărul alb şi scorţişoară. Tava se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 10 minute. Se servesc alături de glazura formată din zahăr pudră şi lapte.