Rețetă de prăjitură cu nucă și cremă de cafea. Desert delicios pentru zilele de weekend
De Razvan Paltin.
Publicat pe 19.08.2022 la 22:53
Actualizat pe 19.08.2022 la 22:53
Vrei să prepari ceva dulce pentru toată familia și nu ai idee ce!? Venim noi cu o soluție pentru tine. Îți prezentăm rețeta de prăjitură cu nucă și cremă de cafea ideală pentru zilele de weekend. Ai nevoie de puține ingrediente.
- Prăjitură simplă și rapidă
- Ai nevoie de puține ingrediente
Prăjitura cu nucă și cremă de cafea e ideală pentru zilele de weekend atunci când vrei să nu stai nici prea mult în bucătărie, dar ai poftă și de ceva dulce. Ei bine, aceasta se prepară foarte rapid, iar gustul cu siguranță te va surprinde.
Ingrediente
Pentru blat:
- 8 ouă
- 150 de grame de nucă măcinată
- 2 linguri de făină
- 150 de grame de zahăr
- un plic de praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 200 de grame de unt
- 150 de grame de zahăr pudră
- 2 linguri de cafea fiartă
- 50 de grame de nucă prăjită și zdrobită
- 2 gălbenușuri
- un plic de zahăr vanilat
Pentru glazură:
- 250 de grame de ciocolată
- 100 de grame de unt
- 3 linguri de ulei
- o lingură de zahăr pudră
Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu nucă și cremă de cafea
Mai întâi de toate ne vom ocupa de blat, așa că vom pune albușurile a 8 ouă într-un bol și le vom bate spumă cu zahărul. Se adaugă rând pe rând câte un gălbenuș, până la 6. Vom pune și nuca măcinată și amestecăm cu făina și praful de copt.
Întreaga compoziție se pune într-o tavă unsă și tapetată cu ulei sau unt și se dă la cuptor, la foc mic, undeva la 25-30 de minute.
Între timp ne ocupăm și de cremă. Vom freca untul cu zahărul pudră până când avem o compoziție spumoasă. Adăugăm ulterior cele două gălbenușuri rămase de la blat și amestecăm.
Într-un ibric punem la fiert cafeaua, cele două linguri pline de cafea și apă, ca să iasă o cafea concentrată. După ce cafeaua s-a răcit luăm cu zat și punem două linguri peste crema de unt și amestecăm, după care adăugăm și nuca prăjită și zdrobită.
Crema se lasă pe blatul răcit întinsă, iar acum vom face glazura de ciocolată. Vom folosi pentru ea ciocolată pe care o vom rupe în bucăți, după care o punem într-o crăticioară alături de unt, ulei și zahăr și amestecăm la bain-marie. Se lasă până când ciocolata se topeste, după care se așteaptă să se răcească și întindem peste crema de unt și cafea și lăsăm prăjitura la rece până a doua zi.
Citește și: Rețetă rapidă de prăjitură cu griș și vanilie. Desert gustos și simplu