Rețetă de tartă cu somon. Un preparat incredibil de gustos
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 28.06.2022 la 15:33
Actualizat pe 28.06.2022 la 15:33
Tarta cu somon este un preparat prea puțin popular pentru cât de delicios este. Dacă doriți să serviți o gustare sărată savuroasă făcută în casă, tarta cu somon este ideală. Partea cea mai bună este că se face după o rețetă foarte simplă.
- Rețetă simplă de tartă cu somon
- O gustare delicioasă pentru familia ta
Tarta cu somon este o alternativă mai ușoară pentru mesele în familie și e cu adevărat gustoasă. Prepararea constă în câțiva pasi simpli, astfel că nu trebuie să te îngrijorezi că nu-ți va ieși. Urmează rețeta de mai jos pas cu pas și vei avea tarta cu somon pe care ți-o dorești!
Tartă cu somon - o rețetă simplă pentru un preparat gustos
Ingrediente
Aluat
- 250 g făină
- 125 g unt
- 50 ml apă rece
- un gălbenuș
- sare
Umplutură
- 300 g somon proaspăt
- 100 g somon afumat
- 2 ouă
- 250 ml smântână
- 200 ml lapte
- 3-4 felii brânză de capră
- o legătură mărar
Mod de preparare
Într-un bol mare, făina, sarea și untul se amestecă până se obține o compoziție nisipoasă, peste care se adaugă gălbenușul și apa. Se amestecă din nou, iar aluatul se dă la rece pentru o oră. După ce a stat la frigider, aluatul se scote și se întinde, apoi se transferă în tava de copt și se găuresște cu furculița.
În tavă, peste aluat, se pune o foiae de copt și se toarnă un bol de boabe de fasole. Astfel, tava cu aluat și fasole se coace timp de 10 minute, apoi se scoate din cuptor și se aruncă boabele.
Timp de 10 minute, somonul proaspăt se pune la fiert cu laptele, după care se scoate peștele și se pune în forma cu aluatul copt, apoi se adaugă și somonul afumat.
Ouăle, smântâna și laptele în care a fiert somonul se mixează cu mărarul și bucățile de brânză, iar compoziția obținută se toarnă în tavă, peste somon. Tarta este gata când va fi rumenită frumos.
Citește și: Rețetă de tartă franţuzească de mere. Un desert delicios pentru zilele de vară