Rețetă de tartă de post cu mere. Preparat delicios pentru zilele de weekend
De Razvan Paltin.
Publicat pe 20.03.2022 la 11:15
Actualizat pe 20.03.2022 la 11:15
Dacă nu ai încercat încă rețeta de tartă de post cu mere, atunci chiar e timpul să o facă. Cu siguranță îți vei surpriza familia cu acest preperat simplu din produse vegetale. Iată care e modul de preparare.
- Cum să faci tartă de mere de post
- Mod simplu de preparare
Rețetă de tartă de mere de post. Cum se prepară
E weekend și ai poftă de ceva dulce? Da, știm cu toții că vrei să stai în casă și să nu mai mergi la magazin, așa că îți recomandam să gătești ceva. Îți prezentăm o rețetă de tartă de post cu mere din puține ingrediente și care te va face să te îndrăgostești de ea.
Ingrediente
Pentru blat
- 250 de grame de făinp
- un vârf de cuțit de sare
- 12 g drojdie proaspătă
- 3 linguri zahăr brun sau de cocos
- 120 ml apă călduță
- o lingură sirop de arțar
- 30 ml de ulei
- o linguriță de coajă rasă de portocale
- o lingură extract natural de vanilie
Pentru umplutură
- 4 linguri de dulceață de portocale sau gem de caise
- 2 mere golden
- o lingură de ulei
- o lingură de apă
- o lingură de scorțișoară
Mod de preparare
Se amestecă făina cernută cu sarea și se face o gaură în mijloc. Se adaugă drojdia și zahărul bio sau zahărul de cocos, apoi se pune apa călduță și se lasă drojdia să se dospească timp de 10 minute.
Imediat se adaugă siropul de arțar, uleiul și coaja rasă de portocale, după care se frământă aluatul aproximativ 5 minute. Se lasă să crească la loc cald până când își dublează volumul.
Aluatul se împarte în două, iar una dintre bucăți o vom întinde într-un blat subțire, rotund, cu diametrul cât tava aleasă. A doua bucată o împărțim încă o dată în jumătate și o modelăm în palme precum două șnururi lungi. Acesta vor fi puse împletite pe marginea blatului. Se unge blatul cu trei linguri de dulceață, se taie merele felii subțiri și se așează peste blat.
Tarta se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade între 40-50 de minute în funcție de grosimea aluatului. După 20 de minute se scoate tava și se scurge lichidul lăsat de mere. Când tarta este gata, o scoatem de la cuptor și o lăsăm pe grătar să se răcească.
Se pune pe deasupra scorțișoară și puțin zahăr de cocos sau zahăr pudră și se servește rece.
Citește și: Rețetă de cornulețe fragede cu borș. Desert de post