Rețetă de tocăniță de ciuperci cu praz. Un preparat delicios pentru vară
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 19.06.2022 la 17:18
Actualizat pe 19.06.2022 la 17:38
Dacă vrei să te delectezi cu un preparat rapid și să-ți surprinzi familia, noi îți prezentăm rețeta de tocăniță de ciuperci cu praz care este potrivită pentru zilele călduroase de vară sau dacă îți dorești să ai un stil de viață sănătos. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Rețetă de tocăniță de ciuperci cu praz
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
În zilele călduroase de vară cu siguranță vrei să te delectezi cu ceva ușor, dar și ceva fără prea multe calorii și ușor de pregătit. Tocănița de ciuperci cu praz este o mâncare simplă și poate fi consumată chiar și atunci când intri la dietă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de tocăniță de ciuperci cu praz
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 1 morcov mic ras fin
- 200 g pulpa de rosii
- cateva fire cimbru
- 1/2 lingurita zahar
- 100 ml apa
- 50 ml vin alb
- sare
- boabe de piper
- piper proaspat macinat
- 1 lingurita cu varf de faina
- 5-6 linguri ulei
- 500 g ciuperci Champignon
- 1 buc. praz medie-mare (folosim doar partea tare, fără frunze)
Mod de preparare:
Pentru preparat folosim o tigaie înaltă cu capac. Călin morcovul ras fin, iar mai apoi îl scoatem din tigaie și continuam să călim ceapa cu prazul și adăugăm ciupercile spălate bine și feliate. Călim pentru câteva minute, iar apoi adăugăm sucul de roșii, morcovul călit anterior, vinul, apa, condimentele și lăsăm la foc mic și acoperim tigaia cu capacul.
Lăsăm în jur de 15 minute, luăm câteva linguri din sos și dizolvam făina, iar apoi o punem înapoi în tigaie și amestecăm bine. Lăsăm să fiarbă încă 5-10 până când se îngroașă. Tocănița poate fi servită cu mămăligă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă salată de fructe cu cremă de vanilie și fistic. Un desert răcoritor și gustos