Rețeta lui chef Horia Manea de ardei umpluți cu orez și morcovi. Cum să prepari o masă delicioasă

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 05.06.2025 la 14:23
Actualizat pe 05.06.2025 la 14:23
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, baba ganoush, un fel principal, ardei umpluţi cu orez şi morcov, şi un desert, sorbet de lămâie.
- Rețeta lui chef Horia Manea de ardei umpluți cu orez și morcovi
- Cum să prepari o masă delicioasă
Baba ganoush
- Vinete coapte – 2 buc.
- Tahini – 40 gr.
- Usturoi – 2 catei
- Suc de lămâie – 20 ml.
- Ulei de măsline – 20 ml.
- Sare
- Piper
- Boia
- Pătrunjel
- Mentă
- Pastă de năut
Se amestecă usturoiul tocat fin, tahini, zeama de lămâie, mentă, vinete tocate, sare, piper şi ulei de măsline şi boia afumată. La final, se presară şi pătrunjel.
Ardei umpluţi cu orez şi morcov
- Ardei gras – 6 buc.
- Orez – 150 gr.
- Morcovi – 2 buc.
- Ceapă – 1 buc.
- Bulion – 35 gr.
- Sare
- Piper
- Ulei
- Pătrunjel
Se pun la călit ceapa şi morcovul. Se condimentează cu sare, piper şi se adaugă ciupercile. Ulterior, şi orezul, sosul de roşii şi apa. Se vor umple ardeii cu compoziţia rezultată şi se închid cu o felie de cartof. Se lasă la fiert pentru 35-40 de minute. Se presară pătrunjel.
Sorbet de lămâie
- Apă– 200 ml.
- Zahăr – 150 gr.
- Suc de lămâie – 150 ml.
- Coajă de la o lămâie
- Mentă
Se pun la fiert apa şi zahărul. Ulterior, se adaugă zeama de lămâie amestecată cu coajă de lămâie. Apoi, sucul se mută într-o tavă şi se introduce la congelator pentru 30 de minute, se scoate, se amestecă şi se reintroduce la cuptor pentru încă două ore.