Rețeta lui Horia Manea de paste cu chorizo și creveți, de la Meniu de vedetă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 01.12.2025 la 15:01
Actualizat pe 01.12.2025 la 15:01
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată cu orzo și feta, un fel principal, paste cu chorizo și creveți, și un desert, madeleines cu cacao.
- Horia Manea a gătit paste cu chorizo și creveți
- Rețeta ușoară pentru un preparat delicios
Salată cu orzo și feta
- 18 g orzo
- 500 g roșii cherry
- 1 ceapă roșie
- 2 căței usturoi
- 1 castravete
- 10 ml cremă balsamică
- 100 g feta
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lămâie
- 5 g muștar
- 15 ml aceto
- 70 g măsline negre
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se pun la călit roşiile şi usturoiul, în ulei de măsline. Se adaugă sare şi piper. Apoi, se amestecă împreună cu măslinele, castravetele, pătrunjelul şi orzoul. Se adaugă zeamă de lămâie, muştar, cremă balsamică, sare, piper şi brânza feta.
Paste cu chorizo și creveți
- 150 g creveţi
- 100 g chorizo
- 200 g paste
- 2 g boia afumată
- 1 ceapă roşie
- 1 ardei gras
- 2 căţei de usturoi
- 40 g pastă de tomate
- 30 g parmezan
- 150 g smântână de gătit
- 1 legătură pătrunjel
- 100 ml apă
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se pun la prăjit creveţii, apoi se adaugă chorizoul, ceapa, usturoiul şi ardeiul gras. Apoi, pastă de tomate, apă, boia afumată, sare şi smântâna de gătit. La final, se adaugă pastele fierte anterior. Se lasă încă 5 minute pe foc, se adaugă parmezan şi ptrunjel.
Madeleines cu cacao
- 3 ouă
- 100 g făină
- 20 g făină de migdale
- 20 g cacao
- 100 g unt
- 80 g zahăr
- 7 g praf de copt
Se amestecă ouăle, zahărul, untul topit, praful de copt, pudra de cacao, făina de migdale şi făina normală. Compoziţia se mută într-o tavă cu forme speciale de madeleines şi se introduce la cuptor, la 175 de grade, pentru 12-147 minute.



