REŢETA ZILEI - MIERCURI: Pui cu ciuperci în sos de roşii! Un deliciu de preparat
Publicat pe 21.12.2016 la 12:58 Actualizat pe 21.12.2016 la 13:02
Pui cu ciuperci în sos de roşii este un deliciu pentru papilele gustative. Simplu şi rapid de făcut, gospodinele vor trece imediat în bucătarie pentru a prepara acest fel de mâncare.
Pui cu ciuperci în sos de roşii este un deliciu pentru papilele gustative. Simplu şi rapid de făcut, gospodinele vor trece imediat în bucătarie pentru a prepara acest fel de mâncare.
INGREDIENTE
200 g muschiuleţ de pui;
200 g pulpe dezosate de pui;
4-5 linguri ulei;
sare;
o jumătate de linguriţa de boia de ardei dulce;
cca. 600 ml apă;
250 g ciuperci champignon;
o conservă de 400 g de roşii întregi decojite;
3 frunze proaspete de busuioc;
o foaie de dafin;
câteva boabe de piper negru;
puţin maghiran uscat;
2-3 graunţi de usturoi;
2-3 fire de pătrunjel.
MOD DE PREPARARE
Carnea de pui se taie bucăţele şi se dă cu sare şi boia de ardei dulce. Se va pune la foc într-un WOK în care se va adăuga 4-5 linguri de ulei şi 300 ml de apă. Se va acopera cu un capac şi se va lăsa pe foc să fiarbă până când apa va scădea.
Ciupercile se curăţă şi se taie felii, apoi se pun peste carne. După ce se călesc puţin se adaugă încă o cană de apă şi se lasă la fiert.
Roşiile se vor da prin robot, până când acestea se vor transforma în suc. După ce carnea şi ciupercile sunt gata, se va adăuga sosul de roşii împreună cu 50 ml de apă, trei frunze proaspete de busuioc, foi de dafin şi piper negru, apoi se mai lasă la fiert pentru aproximativ 5 minute, conform bucataras.ro.
După ce mâncarea se mai răceşte puţin, se adaugă usturoi pisat şi pătrunjel spălat şi tocat.
D.S.