Tocăniță de vită după rețeta lui Chef Horia Manea. Ingredientele pentru un fel principal delicios

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 21.08.2025 la 14:56
Actualizat pe 21.08.2025 la 14:56
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, tartine cu cașcaval și hribi, un fel principal, tocăniță de vită, şi un desert, mini plăcintă cu pere și miere.
- Rețetă de tocăniță de vită după rețeta lui Chef Horia Manea
- Ingredientele pentru un fel principal delicios
Rețetă de tartine cu cașcaval și hribi
Ingrediente:
2 felii pâine de casă
150 g grame cașcaval
100 g hribi
Ulei de măsline
Sare
Piper
2 g cimbru
2 g pudră de usturoi
Boia duce
Mod de preparare:
Se călesc ciupercile, se adaugă sare, piper, pudră de usturoi, boia dulce și cimbru. Compoziția se adaugă peste feliile de pâine unse cu unt, împreună cu cașcavalul ras. Se lasă la cuptor pentru 10 minute, la 170 de grade.
Rețetă tocăniță de vită
Ingrediente:
500 g pulpă de vită
1 ceapă
1 căpățână de usturoi
250 g cartofi
2 morcovi
100 g ciuperci
400 ml supă sau apă
20 g pastă de roșii
Ulei de măsline
10 g zahăr
2 foi de dafin
Cimbru proaspăt
Rozmarin proaspăt
Sare
Piper
Mod de preparare:
Carnea de vită se prăjește în ulei de măsline. Apoi, se călesc legumele, ceapa, morcovii, cartofii, împreună cu ciupercile. Se condimentează cu sare, piper și se lasă la călit pentru 3-4 minute.Apoi, se adaugă apa, sosul de tomate, zahărul, frunzele de cimbrișor, foile de dafin și usturoiul. La final, se adaugă carnea de vită.
Rețetă mini plăcintă cu pere și miere
Ingrediente:
2 pere
1 aluat foitaj
70 g miere
1 ou
Rozmarin proaspăt
30 g brie
30 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Într-o tavă pentru cuptor, pe foaia de copt, se adaugă miere, feliile de pere, brie și se acoperă cu aluatul foitaj. Aluatul se unge cu ou și se presară fulgi de migdale. Se lasă la cuptor pentru 15-20 de minute, la 170 de grade.