Totul despre planta care ajută la calmarea pielii atopice și a psoriazisului. Sfaturile oferite de Lidia Fecioru: "Se folosește doar fructul"
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 09.12.2023 la 22:53
Actualizat pe 09.12.2023 la 22:53
O mulțime de persoane se confruntă în prezent cu această problemă a pielii atopice sau a psoriazisului. Potrivit declarațiilor făcute de bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, există o plată care poate ajuta la tratarea acestor afecțiuni.
- Ce plantă ajută la calmarea pielii atopice și a psoriazisului
- Ce sfaturi oferă bioenergoterapeutul Lidia Fecioru
Psoriazisul și eczema sunt afecțiuni ale pielii care provoacă pete de mâncărime și erupții cutanate. Au simptome similare, dar sunt afecțiuni diferite cu cauze diferite. Psoriazisul este o boală cronică autoimună care mărește viteza cu care construiești celulele pielii. Eczema este, de asemenea, o reacție imună cronică și este numele unui grup de afecțiuni care provoacă erupții cutanate, mâncărime și inflamație a pielii. Eczema are șapte tipuri, dintre ele, dermatita atopică fiind cea mai frecventă, scrie healthline.com.
Totul despre planta care ajută la calmarea pielii atopice și a psoriazisului
Cunoscutul bioenergoterapeut Lidia Fecioru a vorbit despre un fruct considerat extrem de sănătos care are beneficii multiple asupra organismului și a pielii. Este vorba despre physalis, o plantă foarte bogată în betacaroten.
Potrivit specialiștilor, physalis conține steroizi care pot ajuta la combaterea afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi artrita, lupusul și boala inflamatorie intestinală. De asemenea, pot juca un rol important în prevenirea și tratamentul cancerului. Cercetătorii studiază utilizarea withanolidelor pentru a ținti și a ucide anumite celule canceroase, scrie webmd.com.
Physalis este o sursă excelentă de vitamina C
Physalis este o sursă excelentă de vitamina C care ajută la menținerea unui sistem imunitar sănătos și ajută la vindecarea rănilor. Alți nutrienți găsiți în physalis includ beta-carotenul și vitamina K.
O porție de physalis de o ceașcă conține: Calorii: 66 Proteine: 1 gram Carbohidrați: 15 grame Fibre: 15 grame Calciu: 41 mg Fier: 0,5 mg Sodiu: 1,5 mg Vitamina C: 41 mg Vitamina A: 450 de unități internaționale (UI).
Deși fructele au un conținut relativ scăzut de calorii și carbohidrați, unele metode de preparare pot adăuga zaharuri sau carbohidrați la porția ta.