„Va trebui să învăţăm să trăim cu preţuri mari la energie”. Anunțul făcut de preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 08.09.2021 la 22:37
Actualizat pe 08.09.2021 la 22:37
Facturile la energie electrică sunt din ce în ce mai mari, iar românii se plâng că de abia mai fac față să le plătească. În acest sens, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a venit și cu primele lămuriri, spunând că ar trebui să învățăm să trăim cu astfel de prețuri mari la energie.
- Preşedintele Consiliului Concurenţei, anunț îngrijorător
- Românii trebuie să se obișnuiască cu prețurile mari
- Facturile la energie electrică au explodat în ultima vreme
În ultima vreme, facturile la energie electrică le-au dat bătăi serioase de cap românilor. În timp ce românii se așteptau la o rezolvare în acest sens, președintele Consiliului Concurenței a venit cu o veste proastă.
Anunțul făcut de preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu despre facturi
Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a afirmat că ar trebui să ne obișnuim cu prețuri mari la facturi, deoarece creșterea preţurilor la electricitate şi gaze este un fenomen european, conform agerpres.ro.
În condițiile în care prețul certificatului de dioxid de carbon s-ar putea dubla, ar trebui să ne așteptăm, probabil, la facturi și mai mari decât cele din prezent, conform declarațiilr oferite de Bogdan Chirițoiu.
Mai mulți distribuitori de gaze au fost sancționați
Mai mult decât atât, Bogdan Chirițoiu le-a dat și câteva sfaturi românilor, spunându-le să fie mai eficienți și mai atenți în ceea ce privește consumul de energie, și anume să-şi izoleze bine casele și să cumpere echipamente cu consum mic.
Bogdan Chirițoiu a subliniat faptul că mai mulți distribuitori de gaze au fost amendați cu suma totală de 10 milioane de euro și că toți au recunoscut încălcarea legii şi au plătit amenda respectivă.
În plus, președintele Consiliului Concurenței a sesizat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi ANRE, deoarece a identificat clauze abuzive în unele contracte de furnizare.
Citește și: Cum să faci economie de curent electric. Cinci idei pentru cei care primesc facturi mari