Rețeta de pulpă de miel la cuptor a lui chef Sorin Bontea. Preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște
Publicat pe 12.04.2023 la 07:48 Actualizat pe 12.04.2023 la 07:48
Doar câteva zile îi mai despart pe creștinii ortodocși de Sfintele Sărbători Pascale din acest an. Și, pentru că mai avem foarte puțin timp, Chef Sorin Bontea s-a gândit să le arate gospodinelor și bucătarilor cum se prepară o delicioasă rețetă de pulpă de miel la cuptor. Secretul care îi dă gust.
- Rețeta de pulpă de miel la cuptor a lui chef Sorin Bontea
- Preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște
Chef Sorin Bontea s-a gândit să le arate tuturor celor care se pregătesc să gătească preparatele tradiționale pentru masa de Paște o rețetă simplă de pulpă de miel la cuptor. Juratul de la "Chefi la cuțite" a postat videoclipul pe YouTube.
Rețeta de pulpă de miel la cuptor a lui chef Sorin Bontea
Pe lângă cozonacii, pasca și sarmalele pe care orice gospodină le pune pe masa de Paște, juratul show-lui de gătit de la Antena 1, Chef Sorin Bontea, le arată celor ce vor să aibă o masă bogată de sărbători, cum se prepară o rețetă delicioasă de pulpă de miel la cuptor.
Ingrediente
- sare;
- piper;
- 4-5 căței de usturoi;
- piper boabe;
- aproximativ 300 ml de vin roșu sec;
- foi de dafin, puțină apă;
- ulei de măsline;
- o sfeclă și jumătate;
- o țelină;
- 4 morcovi
- păstârnac;
- cimbru;
- miere.
Mod de preparare
Pentru a prepara rețeta de pulpă de miel la cuptor a lui chef Sorin Bontea trebuie, pentru început, să se condimenteze pulpa de miel cu sare și piper. Apoi, această bucată de carne se așază într-o tavă și se unge cu ulei de măsline.
Următorul pas este să se adauge usturoiul, piperul boabe, vinul roșu sec, foile de dafin și puțînă apă în tavă. Mai mult decât atât, pentru a obține o crustă frumoasă, se unge pulpa cu ulei de măsline.
După aceea, separat, se condimentează legumele cu sare, piper măcinat și cimbru, se amestecă cu miere și ulei de măsline și se pun într-o altă tavă. Următorul pas este să adăugăm aproximativ 200 ml de ulei de măsline și miere.
Tava cu legume se pune la cuptor împreună cu cea cu miel și se coc timp de cel puțîn o oră, la o temperatură de aproximativ 160-170 grade Celsius.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de biluțe de brânză cu ardei. Un preparat rapid și sănătos