Rețeta de cozonac la pungă a Brigittei Gheorghe. Secretul unei desert delicios
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 10.04.2023 la 15:50
Actualizat pe 10.04.2023 la 15:50
Dacă te-ai săturat de rețeta clasică de cozonac și vrei să prepari desertul tradițional altfel, poți opta pentru a-l pregăti la pungă. Iese la fel de gustos și petreci mai puțin timp în bucătărie. Iată secretul pentru un desert delicios de la Brigitta Gheorghe.
- Rețeta de cozonac la pungă a Brigittei Gheorghe
- Secretul unei desert delicios
Toată lumea o cunoaște pe Briggita Gheorghe de la Chefi la cuțite, iar vedeta le-a arătat fanilor, de curând, o rețetă ușor diferită de cozonac față de cea clasică, mai exact desertul este gătit într-o pungă și este la fel de gustos.
Rețeta de cozonac la pungă a Brigittei Gheorghe
Fosta concurentă a show-ului culinar a pregătit această rețetă în cadrul emisiunii Xtra Night Show.
Ingredientele sunt același ca pentru desertul tradițional clasic, doar că modul de preparare este ușor diferit.
Ingrediente:
- 100 ml apă
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 1 gălbenuș de ou (pentru uns)
- 1 ou (pentru compoziție)
- 50 g zahăr
- 9 g drojdie
- 350 g făină
- Sare
- Coajă de lămâie
- Coajă de portocală
- Esența de vanilie
- Esența de rom
- Fructe uscate
- Cremă de ciocolată - 200 g
- Nuci zdrobite - 200 g
Mod de preparare:
Pentru început, se ia o pungă, în care se pune apa, uleiul, făina, laptele, zahărul și ouăle. Se închide punga și se amestecă bine. Ceea ce e important la această rețetă este că nu te murdărești pe mâini, în timp ce prepari aluatul.
După ce este gata, se lasă, ca de obicei, la dospit 30 de minute. Între timp, se poate face amestecul din nucile zdrobite, împreună cu un praf de sare, crema de ciocolată și fructele uscate. Se rade coaja de lămâie și cea de portocală, iar mai apoi se adaugă și esența de vanilie și cea de rom.
După ce trec cele 30 de minute, aluatul poate fi împărțit în 6 biluțe egale, care sunt umplute cu amestecul obținut din crema de ciocolată și nucile zdrobite.
Se pun în tavă și se obține o formă de cozonac, iar mai apoi se unge cu ulei. Se preîncălzește cuptorul la 175 de grade și se pune tava pentru 40 - 50 de minute, dacă este vorba de cuptorul cu ventilație.