A plecat în SUA, acum vrea schimbarea numelui României. Niciodată nu s-a mai întâmplat asta. O celebră româncă stârneşte controverse

Lia Lungu, alături de Monica Tatoiu/ Facebook

Prietena și confidenta Monicăi Tatoiu a făcut recent o declarație surprinzătoare legată de țara pe care a părăsit-o acum mai bine de 15 ani.

Lia Lungu propune schimbarea numelui țării și militează ca pe viitor România să se numească Dacia, așa că le-a cerut guvernanților să ia măsurile necesare ca țara să se numească la fel ca acum peste 2000 de ani.

Deși a emigrat în anii '90 în Statele Unite ale Americii, Lia Lungu a rămas foarte atașată de țara în care s-a născut și a copilărit și face un apel ca România să primească un nou nume.

„Dacii mei m-au chemat acasă, cred că România și românii ar trebui să-și recapete identitatea și numele de daci, respectiv, Dacia. Fac un apel la cei care conduc țara asta pentru a începe demersurile de a reveni la vechile denumiri”
, a spus prietena Monicăi Tatoiu.

Artistă de muzică populară, Lia Lungu se declară un ambasador al tradițiilor și al folclorului românesc, iar timpul și-l petrece implicându-se în acțiuni umanitare.

„Vreau ca românii să știe din ce popor mândru, harnic și special se trag. Vreau ca tradițiile daco-valahe să fie cunoscute și păstrate. Americanii sunt uluiți de zestrea pe care strămoșii noștri ne-au lăsat-o”, a declarat artista, conform evzmonden.ro.

V.M

Citește și:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro