Ce NU este bine să faci de Florii! De ce trebuie să respecţi datinile străvechi
Publicat pe 07.04.2017 la 10:50 Actualizat pe 07.04.2017 la 11:08
Duminica Floriilor este o sărbătoare ce are loc în fiecare an, în ultima duminică dinainte Paştelui. Creştinii îşi amintesc în această zi de intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim în zilele dinaintea patimilor. Există şi câteva obiceiuri pe care trebuie să le respectăm dacă vrem să ne meargă bine, potrivit crestinortodox.ro.
Duminica Floriilor este o sărbătoare ce are loc în fiecare an, în ultima duminică dinainte Paştelui. Creştinii îşi amintesc în această zi de intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim în zilele dinaintea patimilor. Există şi câteva obiceiuri pe care trebuie să le respectăm dacă vrem să ne meargă bine, potrivit crestinortodox.ro. Anul acesta Floriile sunt pe 9 aprilie şi iată ce trebuie să ştii:
De Florii, pe 9 aprilie, oamenii merg cu ramuri de salcie la biserică pentru a-L întâmpina aşa cum se cuvine pe Mântuitor. Acestea sunt sfinţite şi puse apoi în dreptul icoanelor. Tradiţia spune că NU e bine să renunţăm la aceste ramuri în cazul în cazul în care nu au venit celelalte Florii. Unii oameni puneau crenguţele şi pe pomii fructiferi, pentru ca aceştia să prindă putere şi să rodească.
Totodată, de Florii, ramurile se salcie se aşezau şi în jurul stupilor, iar în acest fel albinele s-ar bucura de binecuvântare divină.
În unele zone, mărţişorii se aruncau în curte atunci când începea să cadă grindina, însă acestea erau, iniţial, folosite pentru a alunga spiritele prihănite.
De Florii, dacă cineva se spală pe cap fără apă descântată şi apă sfinţită, riscă să i se albească părul.
Mai există o datină care spune că aşa cum va fi vremea în duminica Floriilor, aşa va fi şi în prima zi de Paşti.