Consumi ceapa verde și salată? Trebuie să știi urgent asta
Publicat pe 30.04.2018 la 22:48 Actualizat pe 30.04.2018 la 23:03
Ceapa verde și salata fac parte dintre alimentele consumate foarte mult în această perioadă, dar și vara, de către români. Acestea sunt bune, sunt gustoase, sunt sănătoase, dar există și anumite aspecte pe care nu toată lumea le știe.
Ceapa verde și salata fac parte dintre alimentele consumate foarte mult în această perioadă, dar și vara, de către români. Acestea sunt bune, sunt gustoase, sunt sănătoase, dar există și anumite aspecte pe care nu toată lumea le știe.
În momentul în care mergem la piață, trebuie să fim atenți la anumiți factori, iar unul dintre aceștia este apartenența legumelor. Dacă salata și ceapa verde au fost crescute într-un sol poluat, atunci proprietățile lor nu mai sunt aceleași. Pe de altă parte, este foarte important ca ceapa verde și salata să fie consumate cât mai repede după ce au fost recoltate, dar pentru că de cele mai multe ori nu se poate acest lucru, este recomandat să fie ținute la rece și să aibă parte de lumină.
„Fără o sursă de lumină metabolismul plantei însăşi generează nitraţi şi atunci, veţi mânca nitraţi cu lingură. Aceştia blochează hemoglobina atunci când îi mâncăm, asta înseamnă că sângele nu mai poate transporta oxigen la celule, iar acestea mor. Neuronii sunt cei mai sensibili şi mor primii la lipsa de oxigen, dar foarte sensibile sunt şi celulele musculare, şi hepatocitele (celulele din ficat)”, susține prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi, potrivit exquis.ro.