Ce spun medicii despre revenirea lui Gabriel Cotabiţă: "Rata de suferinţă este foarte lungă!"

 

Gabriel Cotabiţă se află pe patul de spital încă din data de 8 mai, când a suferit un stop cardio-respirator. După mai bine de două săptămâni în care a fost în comă, cântăreţul a deschis ochii şi respiră singur.

Deocamdată, spitalul Floreasca infirmă aceste informaţii. Medicul neurolog Cristian Popa a intrat în legătură telefonică directă la emisiunea "Star Matinal", de la Antena Stars.

"Eu nu cunosc datele, dar deontologia profesională mă obligă la prudenţă. Dacă este aşa, asta demonstrează o foarte bună îngrijire din partea medicilor. E un semn bun pentru celelalte organe, dar pentru creier încă nu se poate că este ceva bun, pentru că leziunile cerebrale sunt grave. În general, atunci când creierul nu primeşte suficiete resurse, sufiecient oxigen şi glucoză, într-un timp rezonabil, leziunile provocate sunt ireversibile. Există riscul de a rămâne parazilat. Coma de gradul 4 este penultimul stadiu de existenţă a creierului. Nu se face deconectarea de la aparate până nu se stabilizează respiraţia. Rata de suferinţă este foarte lungă, iar încă nu se poate interpreta exact această situaţie. Pe aceste date încă nu se poate evalua nimic în legătură cu starea creierului," a spus medicul neurolog, Cristian Popa, la emisiunea "Star Matinal", de la Antena Stars

Aflaţi mai multe detalii urmărind materialul video de mai sus!

Foto: arhivă

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest