Doradă în crustă de sare și sparanghel după rețeta lui Chef Horia Manea. Un preparat delicios și ușor de gătit
 
					
				
            	
            	            		De Bianca Cimpoi.
            					Publicat pe 06.02.2025 la 17:09
				Actualizat pe 06.02.2025 la 17:09            	
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, inele de ceapă pane, un fel principal, doradă în crustă de sare și sparanghel, și un desert, clătite cu ciocolată.
- Doradă în crustă de sare și sparanghel după rețeta lui Chef Horia Manea
- Un preparat delicios și ușor de gătit
Inele de ceapă
2 cepe mari
  200 ml bere
  150 g făină
Boia dulce
  Ulei
  Sare
  Piper
Sos pentru inelele de ceapă
Iaurt grecesc
  Usturoi
  Maioneză
  Mărar
  Ulei de măsline
Într-un bol, se amestecă făină, sare, piper, boia dulce și bere. Inelele de ceapă se trec prin făină și prin compoziția preparată anterior. Se pun la prăjit, la foc încins, până devin aurii. Între timp, sosul se prepară amestecând iaurt grecesc, maioneză, usturoi, mărar, ulei de măsline, sare. Se servesc alături de sos.
Doradă în crustă de sare și sparanghel:
Doradă
  Sare grunjoasă - 500 g
  Albușuri de ou
  Piper
  200 g sparanghel
  Ulei de măsline
  Sare
  Piper
Albușurile se bat spumă. Se adaugă sarea, în ploaie, și se amestecă iar. Într-o tavă, se formează un pat de bezea, se adaugă dorada, încă un strat de bezea, și se lasă la cuptor, la 170 de grade, pentru 30-40 minute. Se scoate tava din cuptor când bezeaua s-a rumenit. Între timp, se pregătește sparanghellul. Se scufundă pentru 1-2 minute în apă fiartă, după care se trage la tigaie cu unt, sare, piper. Dorada se servește pe pat de sparanghel.
Clătite cu ciocolată
- 2 ouă
- 300 ml lapte
- Apă minerală
- 150 g făină
- Zahăr
- Esență de vanilie
- Coajă de lămâie
- Ulei pentru prăjit
- Cremă de ciocolată
- Fructe
Într-un bol, se amestecă două ouă, lapte, apă minerală, zahăr, și se amestecă cu ajutorul unui tel. Se rade coajă se lămâie și se adaugă esență de vanilie. Ulterior, se adaugă făina în ploaie. Se amestecă până când se obține compoziția dorită. Se prăjesc la foc mic. Se servesc umplute cu ciocolată și fructe.
Citește și: Cum să pregătești salată Caesar după rețeta lui chef Horia Manea. Secretele bucătarului român
 
				 
			
		



 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		