Locul din România unde găsești „Marea din Bucegi”. Adela Popescu a rămas impresionată când a văzut imaginile de vis / FOTO
Publicat pe 15.06.2022 la 12:51 Actualizat pe 15.06.2022 la 12:53
Ai auzit sau ai vizitat vreodată Lacul Bolboci, locul din România unde găsești „Marea din Bucegi”. Adela Popescu a văzut la emisiunea ei câteva imagini cu acest loc de vis și a rămas cu adevărat impresionată.
- Locul din România unde se găsește „Marea din Bucegi”
- Adela Popescu a rămas impresionată când a văzut imaginile de vis cu Lacul Bolboci
În emisiunea prezentată de Adela Popescu, chiar ea a văzut câteva imaini fantastice cu Lacul Bolboci. Artista a spus că își dorește mult să ajungă aici și chiar o va face cât de curând are ocazia. Este locul din România unde puteți găsi „Marea din Bucegi”, iar aici vă puteți bucura de peisajele de poveste și aerul curat dintre munți.
Locul din România unde se găsește „Marea din Bucegi”
Turiștii numesc Lacul Bolboci ca fiind cea mai spectaculoasă atracție turistică din Munții Bucegi. „Marea din Bucegi” se află la granițele județelor Dâmbovița și Prahova, între Cheile Tătarului și Cheile Zănoagei, la doar 8 kilometri de Sinaia și este una dintre cele mai frumoase zone din inima Bucegilor, un loc plin de natură și aer curat. Acest loc se află la o distanță de 160 de kilometri de București
Lacul Bolboci este înconjurat de peisaje muntoase masive și împădurite. Lacul a luat naștere în spatele unui baraj care se află la o altitudine de 1483 de metri. Barajul acesta măsoară 55 de metri înălțime și cuprinde o întindere de apă de 18 milioane de metri cubi. De pe malul lacului se poate zări Cabana Bolboci, locul numai bun de încălzit pe timp de iarnă.
Cum puteți ajunge la Lacul Bolboci
Accesul auto către Lacul Bolboci este extrem de facil și se poate realiza în orice anotimp din an, pe DN 71, fie din Târgoviște și până la Moroeni, fie din Sinaia la Șaua Dichiului. De asemenea, accesul pe traseele turistice din Bușteni se poate parcuge în doua variante, fie cu telecabina până la Bușteni – Babele – Peștera, apoi pe traseul marcat către Cabana Padina – Lacul Bolboci, fie cu telecabina până la Babele, apoi pe traseul marcat Cabana Piatra Arsă – Vârful Nucetului – Lacul Bolboci.
Cum s-a format Lacul Bolboci
Lacul Bolboci este un lac artificial, însă nu pare a fi așa, deoarece este perfect integrat în munți. A fost creat în anul 1988 prin blocarea artificială a răului Ialomița. Văzut de sus, lacul se aseamănă cu o șopârlă cu patru picioare, o coadă ascuțită și un cap.
Lacul Bolboci este amplasat într-o arie protejată a Parcului Natural Bucegi și este unul dintre puținele lacuri artificiale din țara noastră compus dintr-un baraj natural realizat din pământ și piatră. Materia primă utilizată la construcția acestuia provine din cariera de pe „Podu cu Florile”, din Munţii Zǎnoaga, Bucegi. Adâncimea lui atinge 12 metri, iar în celelalte zone ajunge la maxim șapte metri. Apa este extrem de limpede, cu o vizibilitate de până la 4,6 metri.