Meniu complet propus de Chef Horia Manea! Cum să gătești cel mai bun somon cu spanac în sos cremos

De Patrisia Brătan.
Publicat pe 22.08.2025 la 12:16
Actualizat pe 22.08.2025 la 12:16
Chef Horia Manea vine cu o nouă propunere de meniu. El a pregătit pentru astăzi un starter, un fel principal și un desert pe care a ales să vi le împărtășească. Cum să prepari cel mai bun somon cu spanac în sos cremos.
- Chef Horia Manea propune meniul zilei
- Somon cu spanac în sos cremos avem ca fel principal
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, bulete de cartofi și cașcaval afumat în crustă de mălai, un fel principal, somon cu spanac în sos cremos, şi un desert, cununițe cu nucă.
Bulete de cartofi și cașcaval afumat în crustă de mălai
250 g cartofi
70 g cașcaval afumat
100 g mălai
1 ou
1 legătură pătrunjel
1 ceapă verde
Sare
Piper
Ulei
Cartofii fierți pisați se amestecă împreună cu cașcavalul, un ou și ceapă verde. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă mălai. Compoziția se împarte sub fomă de bulete. Buletele se trec prin mălai și se prăjesc în ulei încins.
Somon cu spanac în sos cremos
File de somon
3-4 căței de usturoi
20 g roșii uscate
30 g capere
20 g spanac proaspăt
200 ml smântână de gătit
100 ml apă
Boia dulce
Sare
Piper
Ulei de măsline
Somonul se condimentează cu sare și se prăjește în ulei de măsline. Se pregătește sosul cremos, amestecând roșiile uscate, caperele, usturoiul și spanacul. Se condimentează cu sare, piper, boia dulce. La final, se adaugă smântâna lichidă și apă. Se adaugă somonul.
Cununițe cu nucă
150 g unt
75 g zahăr pudră
250 g făină
3 ouă
Coajă de lime
Esență de vanilie
Sare
100 g nuci tocate
Dulceață
Într-un bol, se amestecă untul topit, împreună cu zahărul pudră. Se adaugă esență de vanilie și se rade coajă de lime. Apoi, se încorporează făina. Aluatul rezultat se lasă la frigider pentru 30 de minute, apoi, se taie pe rotund, cu ajutorul unei forme speciale. Jumătate din ele se găuresc pe mijloc. Cele găurite se ung cu albuș de ou și, pe ele, se presară nucă. Se lasă la cuptor pentru 10-12 minute, la 170 de grade. Cele întregi se ung cu dulceață, peste care se adaugă cele găurite.