Mușchiuleț de porc la cuptor cu fasole galbenă după rețeta lui Chef Horia Manea. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru un preparat delicios

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 18.09.2025 la 15:17
Actualizat pe 18.09.2025 la 15:17
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, castraveți în oțet, un fel principal, mușchiuleț de porc la cuptor cu fasole galbenă, şi un desert, fursecuri tiramisu.
- Mușchiuleț de porc la cuptor cu fasole galbenă după rețeta lui Chef Horia Manea
- Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru un preparat delicios
Rețetă castraveți în oțet
2 kg castraveți
100 g morcovi
1 l apă
800 ml oțet
20 g sare grunjoasă
15 g zahăr
10 g piper boabe
10 g muștar boabe
3-4 foi de dafin
1 legătură mărar uscat
Se pun la fiert apa, împreună cu oțetul, zahărul, sarea și foile de dafin. Castraveții se așează în borcanele sterilizate, anterior, în cuptor. Peste, se adaugă morcovii, usturoiul, boabele de piper, de muștar, ceapa și mărarul. Se toarnă saramura și se sigilează borcanele.
Rețetă mușchiuleț de porc la cuptor cu fasole galbenă
400 g fasole galbenă
1 mușchiuleț de porc
2 cepe
150 g unt
200 ml supă sau apă
4 căței de usturoi
100 ml smântână de gătit
1 legătură pătrunjel
Ulei de măsline
Sare
Piper
Mușchiulețul de porc se prăjește în unt și ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper. Se mută într-o tavă de cupor, pentru încă 15 minute, la 180 de grade. Între timp, se pregătește fasolea. Se pune la fiert. Apoi, se prepară și sosul: se călește ceapa, se adaugă un praf de sare, apă, piper, unt și smântâna de gătit. La final, se presară pătrunjel. Mușchiulețul se servește alături de fasole și sos.
Rețetă fursecuri tiramisu
110 g unt topit
95 g zahăr tos
105 g zahăr brun
1 ou
10 g zahăr vanilat
10 g ness
225 g făină
5 g praf de copt
5 g bicarbonat de sodiu
180 g mascarpone
90h zahăr pudră
Cacao pudră
Crema de frișcă.
Făina se amestecă împreună cu praful de copt și bicarbonatul. Apoi, într-un bol încăpător se amestecă untul topit, zahărul tos, zahărul brun, un ou, zahărul vanilat, nessul și pudra de cacao. Ulterior, se încorporează și făina. Din aluatul pregătit, se formează fursecurile și se introduc la cuptor pentru 12 minute, la 175 de grade. Între timp, se pregătește crema amestecând, cu un mixer, 180 g de mascaropone, zahăr pudră și crema de frișcă. Fursecurile se servesc cu cremă.