Papricaș de pui. Secretul lui Chef Horia Manea pentru un preparat ca la carte

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 08.04.2025 la 10:43
Actualizat pe 08.04.2025 la 10:43
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, sărățele cu parmezan și chimen, un fel principal, papricaș de pui, şi un desert, alivanca.

Rețeta lui Chef Horia Manea de papricaș de pui
Captură Antena Stars
Se amestecă untul, făina și praful de copt. Ulterior, se adaugă iaurtul grecesc, un ou și cașcavalul ras. Se frământă la mână. Aluatul se întinde cu ajutorul unui sucitor și se taie în felii subțiri. Sărățelele se ung cu ou, se presară sare, chimion și parmezan. Se introduc la cuptor până când se rumenesc.
Papricaș de pui
- 400 gr. piept de pui
- 2 buc. ceapă
- 20 ml. ulei
- 20 gr. făină
- 10 gr. boia dulce
- 20 gr. bulion
- Sare
- Apă
Se prăjește puiul în ulei de măsline. Se adaugă ceapă și se condimentează cu sare și piper. După ce s-au călit împreună timp suficient, se adaugă apa și cartofii tăiați cubulețe. Se lasă la fiert până când sunt gata cartofii. Se scot cartofii.
Se adaugă bulion, sosul de roșii și boia dulce. Între timp, se pregătesc găluștele. Se zdrobesc cartofii, se adaugă un ou, smântână și făină. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă și găluștele peste pui. Se presară pătrunjel.
Alivanca
- 400 gr. brânză de vaci
- 4 ouă
- 40 gr. mălai
- 20 gr. făina
- 30 gr. smântână
- 15 gr. unt
- Sare
Se amestecă brânza de vaci până când devine omogenă. Se adaugă ouăle, zahărul, mălaiul în ploaie, făina, smântâna și untul. Se amestecă bine.
Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu unt și făină și se introduce la cuptor pentru 30-40 de minute, la 180 de grade.