Pui cu sos de parmezan și cartofi la cuptor. Trucurile lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 13.03.2025 la 10:33
Actualizat pe 13.03.2025 la 10:33
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, plăcintă cu brânză, pesto şi mozzarella, un fel principal, pui cu sos de parmezan şi cartofi la cuptor, și un desert, pricomigdale.

Rețeta lui Chef Horia Manea pentru pui cu sos de parmezan și cartofi la cuptor
Captură Antena Stars
- Pui cu sos de parmezan și cartofi la cuptor
- Trucurile lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios
Plăcinta cu brânză, pesto şi mozzarella
- Aluat foitaj
- Cremă de brânză
- Pătrunjel
- Ulei de măsline
- Busuioc
- Caju
- Mozzarella
- Ouă
Se pregătește sosul pesto mixând ulei de măsline, busuioc, sare, piper și caju, apoi se adaugă parmezan ras. Aluatul foitaj se unge cu cremă de brânză, sos pesto și mozzarella, apoi se rulează și se taie bucăți egale. Se ung cu ou, se presară piper și se coc la 170°C timp de 12-14 minute.
Pui cu sos de parmezan şi cartofi la cuptor
- Piept de pui
- Cartofi
- Sare
- Piper
- Boia afumată
- Usturoi granulat
- Ulei
- Ceapă
- Usturoi
- Smântână de gătit
- Stoc de pui
- Salată
- Parmezan
- Pătrunjel
Se pregătește un stoc din legume și condimente. Cartofii, asezonați cu mirodenii și ulei de măsline, se coc la 180°C timp de 20-25 de minute.
Puiul se unge cu ulei, se condimentează și se prăjește. În uleiul rămas, se călesc ceapa și usturoiul, apoi se adaugă stocul de legume și smântâna. După ce fierbe, se pune puiul pentru 5-6 minute, apoi se scoate. Sosul se îngroașă cu smântână și parmezan. Se servește cu cartofi la cuptor.
Pricomigdale
- 100 gr. albuş de ou
- 150 gr. zahăr pudră
- 200 gr. făină de migdale
- 5 ml. esenţă de migdale
- 3 gr. sare
Albuşurile se bat spumă. Se încorporează zahărul pudră şi făina de migdale. Cu ajutorul unui poș, se formează pricomigdalele şi se introduc la cuptor pentru 20 de minute, la 160 de grade.