Rețetă de budincă de dovlecei cu brânză. Un preparat delicios și ușor de realizat
Publicat pe 17.07.2022 la 14:24 Actualizat pe 17.07.2022 la 18:15
Pentru că este weekend și cu siguranță vrei să te delectezi cu un preparat delicios, noi îți prezentăm rețeta de budincă cu brânză care este pe placul tuturor și ușor de realizat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de budincă de dovlecei cu brânză
- Iată ingredientele de care ai nevoie!
Dacă nu știi ce să mai gătești și vrei să pregătești ceva rapid, dar în același timp și gustos, noi îți prezentăm rețeta de budincă de dovlecei cu brânză, care este ușor de realizat și pe placul familiei tale. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de budincă de dovlecei cu brânză
Ingrediente:
Pentru deasupra:
- 2 ouă
- 200 ml iaurt
- 3 linguri de faină (mălai, pesmet)
- ulei și faină (pesmet, mălai) pentru uns și tapetat tava
Pentru compoziție:
- 1,6 kg dovlecei curățați de coajă
- 500 de grame de brânză
- 4 ouă
- 10 linguri de orez (210 grame)
- 6 linguri de făină
- 100 de ml de ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță boabe de coriandru zdrobite, opțional
- 3 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel verde tocat (sau mărar)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălăm dovleceii, iar mai apoi îi decojim și dăm prin răzătoare prin găuri mari. Adăugăm brânza, ouăle, orezul, făina, dar și mălaiul, iar mai apoi verdeața, usturoiul tocat bine și coriandru zdrobit. Peste toate ingredientele punem ulei și amestecăm totul bine, iar mai apoi compoziția se toarnă într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină de porumb sau pesmet.
Deasupra punem mălai sau pesmet în funcție de preferințe, iar pentru partea de deasupra batem bine cele 200 ml de iaurt și adăugăm peste budinca de dovlecei. Compoziția o punem la cuptor până când se rumenește. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de dovlecei în oțet. Preparatul care se păstrează bine peste iarnă