Rețetă de dovlecei în oțet. Preparatul care se păstrează bine peste iarnă
Publicat pe 16.07.2022 la 20:07 Actualizat pe 16.07.2022 la 20:07
Dacă vă doriți să încercați un preparat inedit, pe care să îl folosiți ca garnitură la un fel de mâncare, atunci trebuie să pregătiți imediat rețeta de dovlecei în oțet. Este cel mai bun preparat care se face în acest sezon și care se păstrează excelent în cămară pentru zilele răcoroase de iarnă. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați ca să faceți această rețetă. Este un preparat care nu vă va face să pierdeți mult timp prin bucătărie, ci doar 45 de minute.
- Cum se pregătesc dovleceii în oțet
- De ce ingrediente aveți nevoie
Rețeta de dovlecei în oțet se păstrează foarte bine peste iarnă și tot atunci se și consumă. Nu este un preparat complicat și are un gust cu adevărat delicios, fiind consumat ca garnitură pentru diverse feluri de mâncare, dar se pot mânca și simpli alături de pâine. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Dovlecei în oțet - rețetă
Ingrediente:
-2 kg de dovlecei
Pentru fiecare borcan:
-1 linguriță de zahăr
-1 linguriță de sare
-oţet de 9°
-crenguţe de mărar
Mod de preparare:
Dovleceii se spală și se taie felii, apoi se bagă în borcane alături de o linguriță de zahăr și de sare pentru fiecare borcan în parte. În fiecare borcan se pun și crenguțe de mărar, câte doriți.
O parte de oţet se diluează în două părţi de apă şi se toarnă peste dovlecei. Se astupă foarte bine borcanele de dovlecei şi se fierb pentru aproximativ 30 de minute din momentul în care apa a dat în clocot. După ce au fiert, se lasă borcanele la răcit și se depozitează în cămară.
Dovleceii în oțet se consumă iarna pe post de garnitură la diferite feluri de mâncare. Au un gust inedit și sunt perfecți chiar și pentru zilele de vară. Se consumă în orice sezon, dar de preferail sunt consumați iarna, în sezonul rece.
Citește și: Mâncare de dovlecei cu orez. Rețeta unui preparat culinar simplu și gustos