Rețetă de mâncărică savuroasă de fasole galbenă. Chef Horia Manea îți prezintă toți pașii importanți

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 02.06.2025 la 11:38
Actualizat pe 02.06.2025 la 11:38
Episodul de astăzi vă propunem un meniu complet, format dintr-un starter, ciorbă de perișoare, un fel principal, mâncărică de fasole galbenă, şi un desert, parfait cu unt de arahide.

Horia Manea a gătit mâncărică de fasole galbenă.
Captură Video - Antena Stars
- Ceaq mai bună mâncărică de fasole galbenă
- Rețeta lui Horia Manea
Ciorbă de perișoare
- Apă – 2 L
- Borș – 800 ml.
- Morcov – 1 buc.
- Pătrunjel – 1 buc.
- Ceapă – 1 buc.
- Sare
- Ulei
- Roșii – 2 buc.
- Carne tocată porc – 500 gr.
- Pâine – 1 felie
- Orez – 30 gr.
- Ou – 1 buc.
Se pun la fiert legumele: ceapa, țelina, rădăcina de pătrunjel și morcovii. Între timp, se pregătesc perișoarele amestecând carnea cu orezul, ceapa, un ou, ulei, un praf de sare și o felie de pâine înmuiată în apă. După ce au fiert legumele, se adaugă borșul și perișoarele. La final, se presară pătrunjel.
Mâncărică de făsole galbenă
- Fasole galbenă – 600 gr.
- Morcov – 2 buc.
- Ceapă – 1 buc.
- Ardei gras -1 buc.
- Usturoi – 3 catei
- Bulion – 150 ml.
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se pun la călit ceapa, morcovii, usturoiul și ardeiul gras. Se adaugă fasolea galbenă, sare, piper și apă. Se lasă la călit timp de 7-8 minute și se adaugă sosul de roșii. La final, se presară mărar.
- Parfait cu unt de arahide
- Iaurt grecesc – 150 gr.
- Unt de arahide – 50 gr.
- Miere – 20 gr.
- Alune – 40 gr.
- Ciocolată topită – 100 gr.
Se amestecă iaurtul grecesc împreună cu untul de arahide. Această compoziție reprezintă baza pentru parfait. Se adaudă un strat generos pe fundul unei cupe, apoi, se adaugă unt de arahide, miere, alune și ciocolată topită.
Citește și: Pui Shanghai cu piure de cartofi după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul pentru un preparat ca la carte