Rețeta lui Chef Horia Manea de dorată cu sos mediteranean. Secretul unui preparat delicios
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 27.01.2025 la 09:55
Actualizat pe 27.01.2025 la 09:55
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, feta la cuptor cu roşii cherry şi ceapă roşie, un fel principal, file de doradă cu sos mediteranean, și un desert, gauffre cu ciocolată şi fructe de pădure.
- Rețeta lui Chef Horia Manea de dorată cu sos mediteranean
- Secretul unui preparat delicios
Feta la cuptor cu roşii cherry şi ceapă roşie
- Feta - 250 g
- Roşii cherry - 200 g
- Ardei gras - 2 buc.
- Ceapă roşie - 1/2 buc.
- Oregano uscat - 15 g
- Ulei de măsline
Legumele se vor tăia rondele. Într-o tavă pentru cuptor, se formează un pat din feliile de ardei, se adaugă felia de brânză feta condimentată cu oregano, roşiile, ceapa, sarea, piperul şi uleiul de măsline. Se acoperă cu hârtie de copt şi se lasă în cuptor timp de 15 minute, la 160-170 de grade.
File de doradă cu sos mediteranean
- File de doradă-4 buc.
- Ulei de măsline
- Roşii-2 buc.
- Măsline Kalamata
- Usturoi
- Pătrunjel
- Migdale prăjite
- Sare
- Piper
Într-un bol, se amestecă ingredientele pentru sos: roşiile tăiate în bucăţele mici (partea tare, fără miez), usturoiul tocat mărunt, măslinele, pătrunjelul, sarea, piperul şi mult ulei de măsline. La final, se adaugă şi o mână de migdale. Dorada condimentată cu sare se păjeşte în ulei de măsline încins. Dorada se serveşte alături de sosul pregătit anterior.
Gauffre cu ciocolată şi fructe de pădure
- Iaurt grecesc 10% - 350 g
- Lapte - 50 ml
- Unt-82% - 100 g
- Făină - 320 g
- Praf de copt - 10 g
- Esenţă de vanilie
- Ciocolată
- Fructe de pădure
Într-un bol, se amestecă iaurtul grecesc, ouăle, untul topit, făina împreună cu praful de copt, laptele. Se amestecă totul. Aluatul se pune în aparatul de gauffre. Se scot şi se servesc cu ciocolată şi fructe de pădure.
Citește și: Rețetă de piept de pui cu sos gorgonzola, gătită de chef Horia Manea. Cum marinezi corect carnea