Rețeta lui chef Horia Manea de somon în crustă de susan la cuptor cu orez negru şi unt. Secretul pentru un preparat delicios
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 22.01.2025 la 10:12
Actualizat pe 22.01.2025 la 10:12
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, burrata cu roşii cherry şi pesto, un fel principal, somon în crustă de susan la cuptor cu orez negru şi unt, și un desert, lava cake.
Busuioc proaspăt – 25 gr.
Muguri pin – 15 gr.
Parmezan ras – 30 gr.
Usturoi – 1 catel
Ulei de măsline extravirgin – 60 ml.
Sosul de pesto se prepară astfel: într-un mojar, se amestecă busuioc proaspăt, muguri de pin, sare, piper, ulei de măsline extravirgin, usturoi tocat fin, parmezan ras. Pe o farfurie, se adaugă burrata în mijloc, alături de roşiile cherry, peste care se toarnă sosul pesto din abundenţă.
Somon în crustă de susan la cuptor cu orez negru şi unt :
File de somon – 2 buc
Ulei de măsline – 75 ml
Sare
Piper
Susan
Lămâie – 1 buc
Usturoi – 2 catei
Rozmarin – 10 gr.
Orez negru – 150 gr.
Apă – 360 ml.
Unt – 75 gr.
Orezul negru se pune la fiert. Între timp, se curăţă somonul. Se taie în felii medii. Fiecare bucată se unge cu sosul format din ulei de măsline, sare, piper şi boia dulce. Feliile se trec prin susan. Se lasă în cuptor 12-14 minute, la 170 de grade. În unt topit, se adaugă orezul fiert şi se condimentează cu sare şi piper. Se serveşte alături de somon.
Lava cake:
Ciocolată – 200 gr.
Unt 82% - 165 gr.
Făină– 75 gr.
Zahăr – 75 gr.
Ouă – 4 buc.
Îngheţată de vanilie
Fructe de pădure
Albuşurile se bat spumă tare, împreună cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, făina, ciocolata topită, şi se amestecă . Compoziţia se pune în boluri mici, unse cu unt. Se lasă în cuptor 4-5 minute. Se serveşte alături de fructe de pădure.
Citește și: Cum să faci ficăței cu ciuperci după rețeta lui chef Horia Manea. Trucul pentru un preparat delicios