Rețeta lui Horia Manea de risotto cu creveţi. Ce tip de vin este potrivit pentru acest preparat
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 30.01.2025 la 16:01
Actualizat pe 30.01.2025 la 16:01
Horia Manea a prezentat o rețetă fabuloasă în emisiunea ”Meniu de vedetă”, de la Antena Stars! Risotto cu creveți este un preparat potrivit pentru prânz, mai ales dacă vrei să gătești ceva diferit pentru familia ta! Iată cum o pregătești și ce tip de vin să alegi!
- Horia Manea a revenit cu o rețetă delicioasă
- Cum gătești cel mai bun risotto de creveți
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată orientală, un fel principal, risotto cu creveţi, și un desert, Panna Cotta cu caramel sărat.
Salată orientală:
- Ceapă-1 buc.
- Castraveţi muraţi-2/3 buc.
- Măsline-100 g
- Suc de lămâie-20 ml
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline-30 ml
Într-un bol, se amestecă ceapa feliată, castraveții murați, măslinele, zeama de lămâie, sare, piper și cartofii fierți tăiați cuburi. Se adaugă ulei de măsline, se omogenizează și se asezonează după gust.
Risotto cu creveţi:
- Creveţi-300g
- Ceapă-1buc.
- Orez de risotto-200 g
- Parmezan-50 g
- Morcov-1 buc.
- Sos de roşii-200 ml
- Unt-50 g
- Usturoi-2 căţei
- Smântână lichidă-100 ml
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se prepară un stoc de legume din ceapă, morcov, apă, sare, piper și ulei de măsline. Pentru risotto, se călesc ceapa și usturoiul, apoi se adaugă orezul, vinul alb și stocul de legume. Se încorporează creveții, iar la final se adaugă parmezan, smântână lichidă, sos de roșii, unt și pătrunjel.
Panna Cotta cu caramel sărat:
- Smântână lichidă-500 ml
- Zahăr-100 g
- Esenţă vanilie
- Apă-50 ml
- Gelatină-10 gUnt
- Sare
Se fierb apa și zahărul până se caramelizează, apoi se adaugă smântâna lichidă și, opțional, un praf de sare. Caramelul se lasă la răcit. Separat, se încălzesc smântâna lichidă, zahărul și esența de vanilie, apoi se adaugă gelatina și se răcește 2 ore. Se servește cu caramel sărat.
Citește și: Cum să pregătești salată Caesar după rețeta lui chef Horia Manea. Secretele bucătarului român