Șalău meuniere cu cartofi noi după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul unui preparat crocant

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 28.04.2025 la 09:39
Actualizat pe 28.04.2025 la 09:39
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, sparanghel cu unt, sos tartar și sos de maioneză cu muștar, un fel principal, șalău meuniere cu cartofi noi, şi un desert, șarlotă cu căpșuni.
- Cum faci cel mai bun șalău meuniere
- Secretul unui preparat crocant
Sparanghel cu unt, sos tartar și sos de maioneză cu muștar
Ingrediente:
Sparanghel
Unt
Sare
Gălbenușuri – 2 buc
Muștar – 2 lingurite
Ulei – 200 ml
Zeamă lămâie – 10 ml
Castravete în oțet
Ceapă
Pătrunjel
Capere
Mod de preparare:
Sparanghelul se lasă la fiert pentru 2 minute. Ulterior, se trage la tigaie în unt. Între timp, se pregătește sosul tartar, amestecând maioneza, caperele, castraveții murați, ceapa și pătrunjelul. Sparanghelul se servește alături de maioneza simplă și sosul tartar.
Șalău meuniere cu cartofi noi
Ingrediente:
File șalău – 2 buc
Făină – 50 gr.
Unt – 50 gr.
Ulei de măsline – 30 ml.
Lămâie suc
Sare
Piper
Pătrunjel
Cartofi noi
Ulei de floarea soarelui
Boia dulce
Mod de preparare:
Fileul de pește se trece prin făină și se lasă la prăjit în unt. În sosul rezultat, se adaugă, din nou, unt, bucăți de lămâie și capere. Se condimentează cu sare, piper și pătrunjel și se adaugă peștele prăjit anterior.
Șarlotă cu căpșuni
Ingrediente:
Ciocolată albă – 140 gr.
Lapte – 100 ml
Gelatină – 6 gr.
Smântână minim 30% - 340 ml.
Vanilie – 10 ml
Pișcoturi – 1 pachet
Căpșuni – 500 gr.
Lapte – 300 ml.
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert și se adaugă gelatina. Ulterior, laptele se toarnă peste ciocolata albă, amestecând continuu până când se topește. Frișca se amestecă împreună cu ciocolata. Se formează șarlota, adaugându-se un strat de pișcoturi, unul de cremă și unul de căpșuni.