Şniţel vienez după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul pentru un preparat ca la carte

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 20.03.2025 la 11:08
Actualizat pe 20.03.2025 la 12:44
În ediția de astăzi a emisiunii Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a gătit un meniu complet, format dintr-un starter, chipsuri de cartofi cu sos de maioneză cu usturoi, un fel principal, şniţel vienez, și un desert, frigănele cu gem.
- Rețeta lui Chef Horia Manea de șnițel vienez
- Secretul pentru un preparat ca la carte
Chipsuri de cartofi cu sos de maioneză cu usturoi:
Ingrediente:
Cartofi
Boia dulce
Sare
Piper
Ulei
Ulei de susan
Usturoi
Mărar
Parmezan
Cartofii se vor tăia în felii foarte subţiri, cu ajutorul unei mandoline. Se păjesc în baie de ulei. Pentru sos, se amestecă mărarul tocat fin, usturoiul, iaurtul grecesc şi uleiul de susan. Se condimentează cu sare, piper şi boia dulce. Chipsurile se servesc alături de sos.
Şniţel vienez
Carne de viţel
Făină
Ouă
Pesmet
Sare
Piper
Boia dulce
Ulei
Salată
Feliile de carne se condimentează cu sare, piper şi boia dulce, se trec prin făină, ou şi pesmet. Se prăjesc în baie de ulei.
Frigănele cu gem
Pâine toast
Lapte
Ouă
Zahăr tos
Fructe de pădure congelate
Zahăr
Ulei
Fructele congelate şi zahărul se pun la fiert. Se amestecă laptele, ouăle şi un praf de sare. Feliile de pâine toast se trec prin lapte şi se prăjesc în ulei încins. Se servesc alături de gem.