Vrăbioară de vită la tigaie. Cum să gătești corect carnea după rețeta lui Chef Horia Manea

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 18.02.2025 la 12:02
Actualizat pe 18.02.2025 la 12:02
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, baby calamari pane cu sos de usturoi, un fel principal, vrăbioară de vită la tigaie, și un desert, papanași cu dulceață și smântână.

Rețeta lui Chef Horia Manea pentru vrăbioară de vită la tigaie
Captură Antena Stars
- Rețeta lui Chef Horia Manea pentru vrăbioară de vită la tigaie
- Cum să gătești corect carnea
Baby calamari pane cu sos de usturoi
- 300 g baby calamari
- 100 g făină
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
- 150 g iaurt grecesc
- 1 cățel de usturoi
- Chives
Pentru sos, se amestecă iaurt grecesc, usturoi, chives tocat fin, sare și piper. Între timp, se pun la prăjit calamarii dați prin făină, pentru maxim un minut. Se servesc alături de sos.
Vrăbioară de vită la tigaie
- 300 g vrăbioară de vită
- Piper
- Ulei de măsline
- Rozmarin
- Sos de soia
- 30 g unt
Se pun la prăjit bucățile de vrăbioară, într-un amestec format din unt, usturoi, rozmarin și pătrunjel. Când sunt aproape gata, se adaugă sosul de soia și zahărul brun. În funcție de preferințe, se poate adăuga și ardei iute.
Papanași cu dulceață și smântână
- 500 g brânză de vaci
- 300 g făină
- ouă
- 10 g bicarbonat de sodiu
- 30 g zahăr vanilat
- Coajă de lămâie
- Ulei
- Sare
- Esență de vanilie
- Dulceață
- Smântână
Într-un bol, se amestecă brânza de vaci, 2 ouă, zahărul vanilat, coajă de lămâie, esență de vanilie și bicarbonat de sodiu. După ce s-a amestecat suficient, se încorporează făina. Se pun la prăjit, la foc mediu. Se servesc alături de dulceață și smântână.
Citește și: Rețeta lui chef Horia Manea de paste carbonara. Secretul pentru un preparat ca la carte