EXCLUSIV / Israela Vodovoz a fost înmormântată

+4 click pentru
galerie

Israela Vodovoz a fost înmormântată. © spynews.ro

Israela Vodovoz a fost repatriată și înmormântată, a dezvăluit avocata fostei balerine.

Trupul neînsuflețit al Israelei Vodovoz a fost ridical de la IML miercuri, pentru a fi transportat în Israel, în vederea efectuării slujbei funerare. Bogătașa a fost înmormântată joi, 15 martie, cu toate ritualurile și obiceiurile tipice religiei.

„Trupul a fost repatriat și ieri a fost înmormântată cu toate ritualurile aferente,” a declarat Rodica Bucur, avocata Israelei Vodovoz, în exclusivitate pentru Spynews.

Tradiții de înmormântare în religia mozaică

Spre deosebire de tradiţia creştină, în religia mozaică omul care trece în nefiiinţă are parte de astfel de înmormântare. Evreii tratează cu mult respect corpul celui mort, dovada acestui fapt o reprezintă numeroasele tradiţii care au loc cu ocazia acestui eveniment.

După ce este constatat decesul persoanei, urmează etapa numită Taharah care reprezintă spalarea trupului pentru îngropare. După acest moment sunt rostite rugăciunile pentru iertarea pacatelor celui decedat, iar corpul fără suflare este învelit într-o pânză albă numită "tachrichim”.

Imediat ce a fost pus în aceasta pânză, corpul trebuie sa rămână neatins, dar supravegheat până la momentul înmormântării.

Potrivit regulilor, la înmormântare au participat fete mai mai mari de 12 ani şi băieţi peste 13 ani, informează site-ul creştinortodox. În cazul de faţă, nepoatele Israelei Vodovoz, Ziv (16 ani) şi Iuval (20 ani) şi Sol au putut fi prezenți la ceremonia de rămas bun.

Israela Vodovoz a murit

Israela Vodovoz a fost găsită moartă pe 9 martie, în baia locuinței sale. În urma autopsiei, s-a descoperit că inelul gastric aflat în stomacul Israelei a fost cauza hemoragiei digestive care i-a cauzat și moartea.

Trupul Israelei s-a aflat la IML timp de 5 zile, până ca reprezentanți ai Ambasadei Israelului și României să îl ridice, pentru repatriere.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

A.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro