Suntem în Postul Paștelui, iar alimentația este prima grijă a românilor în această perioadă.
Aproximativ două treimi de români țin Postul Paștelui, dar mulți nu știu că anumite alimente de post cumpărate din supermarket sunt canceroase.
Într-adevăr este la îndemână că mai consumăm și pateu de post sau mezeluri de post, dar acestea sunt extrem de nocive. Unele dintre aceste alimente pe care le consumăm în Postul Paștelui pot crește riscul bolilor cariovasculare. Cel mai cancerigen aliment de post este pateul, urmat de margarină și de salamul de soia. Acestea conțin foarte multe E-uri, dar și o cantitate mare de zahăr, scrie doctorul zilei.ro.
De alftfel și mezelurile din soia sunt dăunătoare, mai ales salamul sau crenvuștii. Mai bine încercați să consumați soia fiartă, combinată cu legume sau simplă. În timpul Postului Paștelui, axați-vă mai ales pe consumul de fructe și legume proaspete.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.