Pedeapsă supremă pentru cel mai tare chef al momentului! "Am mâncat 4 kg de piure de cartofi!"
Publicat pe 11.10.2014 la 23:59 Actualizat pe 12.10.2014 la 00:02
Are 13 ani de experienţă în domeniul culinar, iar preparatele lui sunt un etalon pentru mulţi chefi. Modul de prezentare, gustul deosebit al produsului, creativitatea de a combina ingrediente şi de a crea noi sortimente i-au adus aprecierea clienţilor, notorietate şi satisfacţii nebănuite. Spynews.ro vă prezintă secrete bine ascunse din viaţa lui Florin Dumitrescu, unul dintre gazdele show-ului "Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor'', difuzat la Antena 1.
Are 13 ani de experienţă în domeniul culinar, iar preparatele lui sunt un etalon pentru mulţi chefi. Modul de prezentare, gustul deosebit al produsului, creativitatea de a combina ingrediente şi de a crea noi sortimente i-au adus aprecierea clienţilor, notorietate şi satisfacţii nebănuite. Spynews.ro vă prezintă secrete bine ascunse din viaţa lui Florin Dumitrescu, unul dintre gazdele show-ului "Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor'', difuzat la Antena 1.
Chef Florin Dumitrescu este dur cu concurenţii de la "Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor'' şi îşi spune părerea fără menajamente. A învăţat-o pe propria piele şi el, când şi-a făcut debutul în gastronomie. Deşi arta culinară pare uşoară, realitatea este cu totul alta. Ai nevoie de pasiune, îndemânare şi chemare. Începutul nu a fost simplu pentru el, însă a învăţat din greşeli şi a perseverat. Aşa se face că, de ani buni, Florin Dumitrescu este recunoscut în branşă pentru talentul şi priceperea de care dă dovadă. În exclusivitate pentru spynews.ro, acesta a povestit peripeţiile generate, fără să vrea, în urmă cu mulţi ani. "Destul de multe gafe, la începuturi, toată lumea greşeşte. În primul an de meserie, când am pus mâna pe cuţit, umblam cu plasturi în buzunar, pentru că mă tăiam foarte des. Am făcut multe tâmpenii, am scăpat o tavă plină cu mâncare pe jos în timpul mesei. Deja erau servite 40 de persoane, trebuia să mai servim încă 40... Îmi amintesc de primul chef bucătar cu care lucram. Aveam de făcut piure de cartofi şi nu îmi ieşea niciodată la fel. De fiecare dată ţipa la mine. Într-o zi l-am făcut foarte sărat şi a trebuit să îl mănânc pe tot şi am mâncat 4 kg de piure de cartofi. Oamenii care greşesc în bucătărie sunt sancţionaţi prin diferite moduri. Unii plătesc cu bani, alţii plătesc cu chestii de genul ăsta: îşi mănâncă greşelile! Chiar l-am pus, la un moment dat, pe un tip să mănânce o pulpă de raţă arsă, tocmai în ideea să ştie că nu are voie să dea aşa ceva. Nu poţi să îţi baţi joc de un client", ne-a povestit Florin Dumitrescu.
Lucrul în bucătărie este contracronometru şi fiecare etapă trebuie făcută ca la carte pentru ca rezultatul să fie cel dorit. Iar Florin reuşeşte de fiecare dată să surprindă plăcut clienţii. "Sunt un tip perfecţionist, care întotdeauna încearcă să repare greşelile altora", a conchis el.