Primăria oraşului Dăbuleni, oraşul natal al Ionelei Prodan, despre moartea artistei: "Nu va muri niciodată!"

+3 click pentru
galerie

Ionela Prodan a murit © Hepta

Vestea morţii Ionelei Prodan a stârnit numeroase lacrimi şi regrete în rândul familiei şi apropiaţilor cântăreţei de muzică populară. Printre oamenii care regretă moartea Ionelei Prodan se numără şi oamenii din oraşul natal al cântăreţei, Dăbuleni. 

Persoanele din oraşul natal al Ionelei Prodan, Dăbuleni, nu îşi revin din şocul aflării veştii că Ionela Prodan s-a stins din viaţă. Pe pagina personală a Primăriei oraşului Dăbuleni a fost postat un mesaj sfâşietor. 

Astăzi, orașul Dăbuleni plânge! Știind că a plecat dintre noi un om bun, pur, simplu, minunat și un artistemerit, încărcat de daruri! Astăzi, orașul Dăbuleni zâmbește! Știind că artistul fără egal al muzicii populare romanești „a trăit cu adevărat”, așa cum afirma fiica sa! Ionela Prodan, dăbuleanca noastră, a fost și va rămâne un bun național!
Născută pe 6 octombrie 1947, la Dăbuleni, a fost una dintre cele mai cunoscute și apreciate cântărețe de muzica populara a țării noastre, colaborator permanent a lui Ion Dolănescu, câștigătoare a marelui premiu „Maria Tănase”, în anul 1970, realizator al emisiunii de folclor romanesc „Din bucata mea de pâine” de la Radio România. În perioada 2001-2004 a coordonat, în cadrul Ministerului Culturii, Departamentul de promovare a culturii tradiționale. În noiembrie 2002, președintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea Națională, Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în anul 2003 i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor de către președintele României. În inimile noastre, a oamenilor din Dăbuleni, pe care i-a iubit și bucurat cu vocea sa, Ionela Prodan nu va muri niciodată! A fost și va rămâne mereu, mândria dăbulenilor. Condoleanțe familiei îndurerate! Odihnă în pace, distinsă doamnă a cântecului de la Dăbuleni!

Ionela Prodan s-a stins din viaţă luni, 16 aprilie, la vârsta de 70 de ani, după o lungă suferinţă. Trupul neînsufleţit al Ionelei Prodan va fi depus la capela din cimitirul Bellu. 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

A.G. 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro