REŢETA ZILEI - MARŢI: Prăjitura creolă
Publicat pe 01.03.2016 la 13:42 Actualizat pe 01.03.2016 la 13:54
Prăjitura creolă este un desert elegant şi absolut delicios. Invitaţii tăi la masă vor fi absolut cuceriţi de gustul rafinat, iar papilele lor gustative se vor simţi ca-n Rai. La fel şi tu, căci este extrem de simplu de preparat!
Prăjitura creolă este un desert elegant şi absolut delicios. Invitaţii tăi la masă vor fi absolut cuceriţi de gustul rafinat, iar papilele lor gustative se vor simţi ca-n Rai. La fel şi tu, căci este extrem de simplu de preparat!
Ingrediente pentru blat: 250 g de unt, 200 g de zahăr, 60 g de miere, 4 ouă, 250 g de făină, 3 linguri de cafea tare, o jumătate de plic de praf de copt.
Ingrediente pentru cremă: 3 linguri cafea solubilă, 4 ouă, 150 g de zahăr pudră, 150 g de unt, 30 ml de rom, 2 linguri de miere
Ingrediente pentru sirop: 100 g de zahăr, 100 ml apă
Ingrediente pentru servit: cioocolată, boabe de cafea
Mod de preparare blat: se pun untul, zahărul, mierea şi ouăle într-un bol şi se mixează. Apoi, se adaugă praful de copt şi esenţa de cafea. Se amestecă cu mixerul timp de două minute şi apoi se toarnă în tava pregătită pentru coacere. Se dă la cuptor pentru 30 de minute. După ce s-a copt, s-a scos din cuptor, se lasă la răcit, apoi se taie în jumătate si se însiropează cele două blaturi,
Mod de preparare sirop: se fierbe apa şi apoi se amestecă cu zahărul până ce acesta se topeşte.
Mod preparare cremă: se pun la foc cafeaua, mierea şi romul. Ouăle se freacă cu zahărul şi după ce se obţine o cremă albă se adaugă untul şi jumătate din mierea cu cafea. Se amestecă bine şi se adaugă şi restul amestecului.
Asamblare: se unge un mlat cu cremă, iar celălalt blat se aşează deasupra. Se dă la rece pentru 4 ore şi se serveşte cu ciocolată rasă deasupra şi boabe de cafea.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Prăjitură cu coacăze şi cremă de brânză
REŢETA ZILEI - VINERI: Chec delicios cu miez de nucă. Este pufos şi are un gust extraordinar
A.E.D.