În această zi vă propunem o reţetă uşoară, simplu de preparat, dar cel mai importat, foarte delicioasă.
Propunerea de astăzi este tarta cu şuncă Prociutto şi spanac. Este o reţetă simplă, dar în acelaşi timp rafinată. Poate satisface gusturile şi celor mai mofturoşi musafiri.
Ingrediente:
- 450 g aluat de foi congelat
- 1 kg spanac
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură de unt
- 200 g brânză Feta sau Telemea
- 100 g șuncă Prosciutto
- 50 g Parmezan
- 150 g brânză Ricotta
- 3 ouă
- 1/2 linguriță boia
- 4 linguri de pesmet
Mod de preparare
Se decongelează 450 g aluat de foi. Se toacă 1 kg de spanac, 1 ceapă și 1 cățel de usturoi. Ceapă și usturoiul se călesc într-o lingură de unt iar apoi se adaugă și spanacul și se mai lasă 2 minute pe foc iute, iar apoi se condimentează cu sare și piper după gust. Se tăie fâșii 200 g brânză Feta sau Telemea și 100 g șuncă Prosciutto.
Se face un amestec din 50 g Parmezan ras, 150 g brânză Ricotta, 3 ouă, 1/2 linguriță boia și 4 linguri de pesmet. Această compoziție se amestecă cu spanacul călit.
Se încinge cuptorul la 200 de grade. Se întinde o foaie de aluat și se așează într-o tavă, ridicându-se marginile de jur împrejur. Se așează în tavă feliile de brânză Feta și Prosciutto și se adugă amestecul de spanac cu ou. Se pune la cuptor și se lasă la copt timp de 45 de minute. Timpul de preparare este de aproximativ o oră. (Sursă: retetazilei.ro)
A.C.
Foto: btp.ro
Citeşte şi: