Ritualul ayurvedic de frumusețe – femeie ar trebui să-l încerce! Reduce stresul și încetinește procesul de îmbătrânire
Publicat pe 12.05.2017 la 23:30 Actualizat pe 12.05.2017 la 23:49
Dacă îți dorești sănătate, frumusețe și o stare de bine, atunci ritualul ayurvedic ar trebui să facă parte din rutina ta de îngrijire personală. Printre beneficiile de care te poți bucura în urma folosirii sale se număra reducerea stresului, încetinirea procesului de îmbătrânire și scăderea tensiunii.
Dacă îți dorești sănătate, frumusețe și o stare de bine, atunci ritualul ayurvedic ar trebui să facă parte din rutina ta de îngrijire personală. Printre beneficiile de care te poți bucura în urma folosirii sale se număra reducerea stresului, încetinirea procesului de îmbătrânire și scăderea tensiunii.
Ayurveda este unul dintre cele mai vechi sisteme de vindecare. În timpul folosirii ritualului ayurveda se recomandă folosirea uleiurilor cu efect de încălzire ca să dai o temperatură plăcută corpului și ungerea corpului până la absorbirea lor prin mișcări ușoare și blânde de masaj. Când corpul este impregnat cu uleiuri calde, se hidratează. De asemenea, încheieturile sunt mai flexibile și pielea strălucește de sănătate.
Abhayanga sau automasajul are o multitudine de beneficii cu putere de transformare. Încetinirea îmbătrânirii, combaterea oboselii, prevenirea rănilor, hrănirea tuturor tipurilor de ten, îmbunătățirea somnului și faptul că are un efect pozitiv imediat și de durată asupra tenului sunt doar șase dintre acestea.
Despre procesul în sine: mișcările folosite în masajul zilnic sunt ușoare, practic că și cum te-ai mângâia, iar presiunea mâinii este aproape imperceptibila. Beneficiile automasajului ayurvedic nu derivă doar din atingerea iscusită a mușchilor, ci și din aplicarea uleiului. Din acest motiv, se folosesc numai uleiuri naturale pentru acest masaj, potrivit mindbodygreen.com. Unii dintre specialisti recomanda uleiul de susan, uleiul de cocos și uleiul de migdale.
Cum se procedează: este bine să îți începi ziua cu ritualul Abhayanga, pentru că e important să o faci pe stomacul gol. Poți bea apa înainte de masaj, dar ar trebui să aștepți cel puțin două ore după masă că să faci masajul.
Primul pas: ia o jumătate de cană de ulei, pe care îl încălzești puțin, după care il aplici generos pe tot corpul. Sau poți folosi o sticlă cu atomizor pe care să o încălzești în apa caldă.
Al doilea pas: închide ochii, respiră adânc și concentrează-te pe senzația pe care o ai când îți masezi corpul cu mișcări blânde.
Pasul trei: după ce ai tot corpul uns de ulei, fă un dus cu apa caldă sau o baie – desigur, dacă ai timp. Poate suna ciudat, însă practicile ayurvedice arată că automasajul cu ulei trebuie făcut înainte de baie, nu, după. Este o parte importantă a tratamentului. Uleiul se va curată cu orice săpun sau exfoliant natural.
Dacă nu poți face zilnic masajl, se poate face și o dată pe săptămâna, însă trebuie să se aloce mai mult timp pentru acest proces – cel puțin 25-30 de minute.
Pont: acoperă pielea capului cu ulei în weekend sau când ai mai mult timp. Masează bine uleiul pentru a pătrunde bine firele de păr, inclusiv vârfurile. Îți va hrăni părul, rădăcinile și va preveni electrizarea și vârfurile despicate.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.
D.D.