Semnele producerii unui avort spontan. Multe femei însărcinate ignoră simptomele banale
Publicat pe 19.03.2018 la 18:11 Actualizat pe 19.03.2018 la 18:22
Avortul spontan reprezintă pierderea fetusului înainte de săptămâna 20 a sarcinii. Întreruperea spontană a unei sarcini este una dintre cele mai mari temeri ale unei femei însărcinate.
Avortul spontan reprezintă pierderea fetusului înainte de săptămâna 20 a sarcinii. Întreruperea spontană a unei sarcini este una dintre cele mai mari temeri ale unei femei însărcinate.
Avortul spontan are multiple cauze, între care sângerările vaginale sau crampele și trebuie să fiți foarte atente dacă apar aceste simptome și să consultați de urgență medicul ginecolog. Avorturile spontane au loc destul de frecvent, 25 % dintre sarcini se termină cu un avort spontan.
De altfel, avortul spontan în primele săptămâni se întâmplă atunci când femeia nici nu știe că este însărcinată. Cele mai evidente semne ale producerii unui avort spontan sunt durerile la nivelul abdomenului inferior, sângerările vaginale de culoare maronie sau chiar eliminrea unor cheaguri de sânge. În cele mai multe cazuri, avortul spontan se întâmplă din cauza problemelor genetice ale fătului, care nu au legătură cu mama. Avortul spontan este mai des întâlnit la femeile de peste 35 de ani sau cele care consumă la începutul sarcinii alcool, fumează sau se expun la substanțe chimice precum benzen, arsenic sau formaldehidă.
Cele trei semne care anunță un avort spontan
- crampe puternice în zona abdomenului inferior
- dureri mari de spate
- scurgeri vaginale abundente
Acestea sunt cele mai des întâlnite simptome care anunță producerea unui avort spontan. Alte cauze ale avortului spontan sunt infecțiile uterine, diabetul, probleme hormonale sau faptul că mama a mai suferit avorturi spontane și înainte.
În cazul în care prezentați aceste simptome, medicii recomandă vizita de urgență la doctorul ginecolog. De asemenea, în cazul pacientelor care au pierdut o sarcină, este recomandat să se facă profilul pentru trombofilie (anomalie a coagulării), dar și analize de sânge frecvente pentru a stabili cauzele producerii avortului spontan.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.