Avocații fraților Tate fac lumină! Ce au declarat aceștia după ce Andrew și Tristan au fost acuzați de intimidarea martorilor: „Sunt uimită și dezamăgită”
Publicat pe 05.10.2023 la 20:46 Actualizat pe 05.10.2023 la 20:46
Astăzi, la data de 5 octombrie 2023, avocațîi presupuselor victime ale lui Andrew și Tristan Tate au venit din Statele Unite ale Americii în România ca să lupte pentru dreptate. Americanii sunt cum nu se poate mai hotărâți să îi vadă pe Andrew și Tristan Tate în spatele gratiilor, în urma acuzațiilor pe care presupusele victime ale celor doi le-au făcut. Iată ce declarații au făcut avocații fraților Tate din România!
- Ce spun avocații fraților Tate, după ce aceștia au fost acuzați de intimidarea martorilor
- Acuzațiile vin din partea avocaților din SUA
Când credeau că au scăpat de probleme și că totul s-a rezolvat în cazul lor, iată că încă o situație neașteptată apare în vizorul celor doi americani. Ei bine, în urmă cu puțin timp, în România au sosit avocații presupuselor victime ale celor doi. Oamenii sunt pregătiți să câștige procesul împotriva celor doi milionari britanici, doar ca să îi vadă pe aceștia în spatele gratiilor.
Ce spun avocații fraților Tate, după ce aceștia au fost acuzați de intimidarea martorilor
În cursul zilei de azi, la data de 5 octombrie 2023, reprezentanții legali din SUA și Marea Britanie ai presupuselor victime ale lui Andrew Tate au susținut o conferință de presă̆ la București, România.
În acest fel, conferința a fost deschisă publicului, în timp ce echipa de avocați a lui Andrew Tate, condusă de Eugen Vidineac împreuna cu directorul acestora de comunicare, Mateea Petrescu au participat la conferința.
“Dorim să subliniem că distinșii avocați ai presupuselor victime ale clientului nostru nu au drept de a profesa în România, aspect ce naște semne de întrebare asupra calității în care dumnealor solicita informații autorităților din România. În calitate de avocat al subiectului principal al conferintei de presa, Andrew Tate, am considerat necesar să acționez în interesul clientului meu și să fiu prezent la aceasta conferința de presa. Nu voi răspunde acuzațiilor de hărțuire sau perturbare, intrucat consider că înregistrările vorbesc de la sine și demonstreaza atât buna noastra credinta cât și rezonabilul intervenției echipei.
As dori însă să lămuresc unele aspecte:
În acest moment nu exista un proces pe rol în nicio instanță din USA sau UK. Singurul proces în derulare este cel din România.
Ca și în declarațiile precedente, respectăm dreptul oricărui cetățean, fie el din România, UK sau USA să isi caute dreptate în sălile de judecată și în fața autorităților competente, abilitate și instruite în a judeca vinovăția sau nevinovăția unui individ. În calitate de avocat, respect prezumtia de nevinovatie ca principiul fundamental a dreptului și inteleg ca rolul meu este de aparator. As ruga colegii din SUA și UK să respecte și ei acest principiu și să demonstreze respect pentru instituțiile juridice românești, în consecință să nu emită verdicte de tipul: Andrew Tate este vinovat, Andrew Tate minte, clientele noastre au depus declarații adevărate. În românia acest prerogativ aparține exclusiv judecătorului și nu avocatului.
În ceea ce privește procesul din SUA împotriva uneia dintre acuzatorii lui Andrew Tate, îmi rog colegii din UK și USA să ia la cunostinta dreptul garantat de constituția USA care precizează: Constituția garantează cetățenilor posibilitatea de a-și revendica drepturile în instanță. CAC luptă pentru a proteja acest drept și pentru a se asigura că toți cetățenii americani vor avea dreptul de a-și expune cauza într-o instanță imparțială.", a declarat Eugen Vidineac.
“În primul rand, sunt uimită și dezamăgită în același timp că echipa de avocați din SUA și UK a ales să conducă aceasta conferința de presa în limba engleza, fără a apela la un traducator. Mi se pare lipsit de respect fata de institutia presei românești și ne întrebam dacă nu cumva aceasta a fost o intenție voalata de a evita întrebări incomode din partea presei, avand în vedere că nu toți turistii prezenti sunt vorbitori fluenti de engleza. Domnul Jury a ignorat o distinsă jurnalistă cu vechime în presa atunci cand aceasta i-a adresat o întrebare în în limba romana. Mi-am oferit serviciile de traducator ad-hoc gratuit domnului Jury, însă acesta a refuzat.”, a declarat Mateea Petrescu.